Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

«Αγανακτισμένοι» βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κατά Παπακωνσταντίνου


Με άγριες διαθέσεις και βαρύτατες εκφράσεις, υποδέχθηκαν τον υπουργό Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου, οι βουλευτές του διευρυμένου ΚΤΕ Οικονομικών, στη Βουλή.
Καταπέλτης ήταν η Βάσω Παπανδρέου, η οποία απευθυνόμενη στον υπουργό Οικονομικών του είπε: «Τον Οκτώβριο του 2009 ήμουν στο γραφείο σου και σου είπα να πάρεις μέτρα και με αντιμετώπισες ως ούφο. Τι έχεις κάνει με τους κερδοσκόπους;»
Ανέφερε επίσης ότι «όταν εκβιάζεται η Βουλή, δολοφονείται η Δημοκρατία. Αυτό που έγινε πέρυσι αυτό θα γίνει και φέτος. Δεν υπήρχε σχέδιο ούτε πέρυσι. Αυτό που πάτε να κάνετε και φέτος έχει μικρά ποδάρια. Η διαδικασία ακριβής δανειοδότησης της χώρας δεν οδηγεί πουθενά. Χρειάζονται περισσότερα αποτελέσματα. Αφήστε τα κόλπα με το opengov που συγκαλύπτει τις επιλογές των κολλητών σας».
Αίσθηση προκάλεσε και η τοποθέτηση του πρώην προέδρου της Βουλής, Απόστολου Κακλαμάνη: «Κάποτε κάποιοι που κορόιδεψαν το λαό πήγαν στο Γουδή. Αν θέλετε να πουλήσετε βιομηχανίες και κτήματα της Θράκης σκεφτείτε το καλά».
Θέμα ανασχηματισμού έθεσε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, σημειώνοντας: «Δε βγαίνει το πρόγραμμα. Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι αυτή τη δανειακή σύμβαση την έχει υπογράψει Έλληνας υπουργός. Χρειάζεται αλλαγή προσώπων».
Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί στις τάξεις των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, υπό το βάρος και των καθημερινών διαδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας, είναι και η δήλωση του Δημήτρη Καρύδη: «Οι μισοί ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ είναι σε κατάθλιψη και οι άλλοι στις πλατείες. Δεν μπορούμε να πείσουμε τους ψηφοφόρους μας. Φανταστείτε μισό εκατομμύριο στην πλατεία και εμείς να ψηφίζουμε αμέριμνοι».Επίσης πρότεινε να μειωθούν στο μισό οι αποδοχές και οι διευκολύνσεις των βουλευτών και να επιλέγουν υποχρεωτικά μία σύνταξη.
Από την σκληρή κριτική των βουλευτών δεν έλειψαν και οι αναφορές στο επίμαχο σποτάκι με τον Πάρι Κουκουλόπουλο να σημειώνει : «Σήμερα ζήσαμε το τέλος των διλημμάτων γιατί αποδείχτηκε ότι υπάρχουν παραπάνω από μία απόψεις. Η πολιτική δεν ασκείται σε κενό και αν η επιλογή μας είναι το σποτ που κυκλοφόρησε την Κυριακή φοβάμαι ότι έχουμε χάσει την επαφή με την πραγματικότητα. Η αλήθεια σήμερα είναι ότι η χώρα γεμίζει με παράνομους μετανάστες και αδειάζει από νέους επιστήμονες».
Ιδιαίτερα επικριτικός ήταν και ο Έκτωρ Νασιώκας:«Δεν είναι μόνο στραβός ο γιαλός, αλλά στραβά αρμενίζουμε. Τα μέτρα έπρεπε να τα πάρουμε από τον Οκτώβριο του 2009 υπάρχουν ευθύνες και πρέπει να αναληφθούν. Να υπάρξουν παραιτήσεις, δεν χρειάζεται εκλογές αλλά μια κυβέρνηση εθνικής ανάγκης και σωτηρίας». Μίλησε επίσης για κυβέρνηση «φίλων» και«υπεράριθμων».
Το εκλογικό αποτέλεσμα στην Πορτογαλίας επικαλέστηκε εμμέσως η Σοφία Γιαννακά, σημειόνοντας «Δεν κάναμε μεταρρυθμίσεις, παίρνουμε μόνο μέτρα. Οι 156 δεν μπορούμε να σηκώσουμε το βάρος για την πορεία της χώρας και την πορεία του ΠΑΣΟΚ. Δεν έχουμε νομιμοποίηση να πάθει το ΠΑΣΟΚ, αυτό που έπαθε ο Σόκρατες»

Δεν υπάρχουν σχόλια: