Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

O σχεδιασμός της μνημονικής κυβέρνησης είναι ότι για να περάσει τα σχέδια της δεν θα διστάσει να δημιουργήσει εμφύλιο πόλεμο


Σχεδιάζουν επανάληψη του Δεκέμβρη του '44;

Για δεύτερη μέρα σήμερα ο λαός έχει κατεβεί κατά χιλιάδες στους δρόμους με αίτημα να φύγει η εθελόδουλη μνημονιακή κυβέρνηση, που γυρίζει το βιοτικό επίπεδο των λαϊκών στρωμάτων δεκαετίες πίσω και ξεπουλάει την δημόσια περιουσία. Ηδη στο Σύνταγμα υπάρχει το αδιαχώρητο ενώ εξακολουθεί να συρρέει κόσμος. Αποκλεισμένο το κοινοβούλιο τους από τις συγκεντρώσεις έξω και γύρω από την βουλή. Ολοι οι δρόμοι στο κέντρο είναι πλημυρισμένοι από κόσμο που διαμαρτύρεται για το πολυνομοσχέδιο που ψηφίζεται σήμερα το βράδυ κατ’ άρθρο. Το πιο βασικό απ’ όλα είναι ότι βγήκε ο παράγοντας λαός στο προσκήνιο και οι εξελίξεις πια δεν θα μπορεί να διαμορφώνονται ερήμην και εναντίον του σε κάποια γραφεία.

Δεν θα κάνουμε αναφορά στα καραγκιοζλίκια της Βάσως Παπανδρέου, ούτε στις τζάμπα μαγκιές κάποιων «διαφωνούντων» στα κανάλια βολευτών του Πασοκ σαν τον Μίμη Ανδρουλάκη που τελικά είναι κότες λυράτες.
Αυτό που δεν πρέπει να προσπεράσουμε είναι η εκτίμηση του Δ. Καζάκη που ακούστηκε σήμερα στην ραδιοφωνική του εκπομπή ότι ο σχεδιασμός της μνημονικής κυβέρνησης είναι ότι για να περάσει τα σχέδια της δεν θα διστάσει να δημιουργήσει εμφύλιο πόλεμο. Οσο υπερβολικό και να ακούγεται ότι υπάρχει περίπτωση να δημιουργηθούν καταστάσεις όπως τον Δεκέμβρη του 1944, ας κρατήσουμε την άποψη του αναλυτή-οικονομολόγου.



http://tsak-giorgis.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: