Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

Αλληλεγγύη σε άλλες γλώσσες


Διεθνές ενδιαφέρον για τη δράση των Ρομπέν της ΔΕΗ που επανασυνδέουν το ρεύμα

ΑΠΌ ORMITHIELLA
ΟΛΟΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΑΚΤΙΒΙΣΤΕΣ ΟΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!
Η επανασύνδεση του κομμένου ρεύματος είναι εύκολο να γίνει από ένα φίλο σας ηλεκτρολόγο. Όσοι όμως θέλουν να είναι πλήρως καλυμμένοι, μπορούν να κατασκευάσουν ένα χαρτί με ένα μικρό και λιτό κείμενο, που την ευθύνη επανασύνδεσης αναλαμβάνει μια ομάδα ακτιβιστών της δικής σας έμπνευσης, για παράδειγμα “Ρομπέν του ρεύματος – πρωτοβουλία Χαιδαρίου” και να το κολλήσουν πάνω στο μετρητή.
Εκτός όμως από τις μαιμού ακτιβιστικές ομάδες, υπάρχουν και οι αυθεντικές. Τέτοια είναι η ακτιβιστική ομάδα που δρά στη Βέροια και έχει καταχωρηθεί σαν “Ρομπέν της ΔΕΗ”. Να τι λέει το ρεπορταζ, το σχετικό με τις τελευταίες δράσεις αυτής της ομάδας:
“Ακάθεκτοι ειναι οι Ρουμπέν της Βέροιας …Και σήμερα συνέδεσαν ρεύμα σε φτωχούς ανθρώπους σε χωριό στην Ημαθία Η χαρά μεγάλη στους ανθρώπους που είδαν ξανά φως στο σπίτι τους..
Σχεδόν με δάκρυα στα μάτια ευχαρίστησαν τους ανθρώπους που ξανά σύνδεσαν το ρεύμα στο σπίτι τους.
Σήμερα βρέθηκε και το Associated Press στη Βέροια και Νορβηγοί δημοσιογράφοι από μια από τις μεγαλύτερες εφημερίδες της Νορβηγίας (400.000 φύλα και 600.000 κλικ στην ηλεκτρονική της έκδοση ). Θέμα τους, η κίνηση των πολιτών που επανασυνδέουν το ρεύμα, σε όσους το κόβει η ΔΕΗ. Ήταν παρόντες σε δύο περιπτώσεις σήμερα και έδειχναν ενθουσιασμένοι με αυτό που έβλεπαν. Όπως είπανε, θέλουν να φτάσει παντού αυτός ο τρόπος αλληλεγγύης στην Ελλάδα, που δοκιμάζεται τόσο άγρια αυτήν την εποχή. Μάλιστα, από σαυτούς θα φτάσει η είδηση σε όλο τον κόσμο. Από ότι μαθαίνουμε, σειρά έχουν κανάλια άλλων χωρών και κανάλια παγκόσμιας εμβέλειας

ΔΕΙΤΕ ΤΟ! Οι Γάλλοι Αγανακτισμένοι χορεύουν συρτάκι για να συμπαρασταθούν στους Έλληνες

ΑΠΌ ORMITHIELLA
ΟΤΑΝ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΧΟΡΕΥΕΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ LA DEFENSE ΤΟΥ ΠΑΡΙΣΙΟΥ!  
Μια ολόκληρη πλατεία πιάνεται από τους ώμους και προσπαθεί να χορέψει τον πιο διάσημο ελληνικό χορό στον κόσμο. Οι μελωδίες του Μίκη Θεοδωράκη διαπερνούν όλη την πλατεία La Defense στο Παρίσι και δεκάδες άνθρωποι αποθεώνουν την ελληνική μουσική. Οι Γάλλοι αγανακτισμένοι στέλνουν το μήνυμά τους στην Ελλάδα – αλλά και φυσικά στη Γαλλία – πως δεν μας βλέπουν διαφορετικά από ότι στο παρελθόν.Το βίντεο είναι αποκαλυπτικό.
Στην αρχή φαίνεται πως πρόκειται μόνο για τρία άτομα που κινούνται στους ρυθμούς της μουσικής, όμως το ερασιτεχνικό πλάνο ανοίγει, για να πιάσει κάθε έναν από τους δεκάδες συγκεντρωμένους Αγανακτισμένους που παρά το κρύο βρέθηκαν εκεί και σκέφτηκαν και την ταλαιπωρία των Ελλήνων πολιτών.
Αυτό είναι για τον Παπανδρέου! Που είναι τώρα ο Παπανδρέου;” ακούγεται κάποιος πίσω από την κάμερα. Παρακολούθησε το συγκινητικό βίντεο που αποδεικνύει πως δεν είναι όλοι οι άνθρωποι ίδιοι…

Δεν υπάρχουν σχόλια: