Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

Kάλεσμα της Λαϊκής Συνέλευσης Χαϊδαρίου σε όλους τους φορείς του Χαϊδαρίου για κοινή δράση απέναντι στα χαράτσια της ΔΕΗ


Εκατομμύρια νοικοκυριά σε όλη την Ελλάδα απειλούνται να μείνουν χωρίς ρεύμα μετά την επιβολή του χαρατσιου από την την Κυβέρνηση. Η κατάσταση στο Χαϊδάρι, όπως και στα Δυτικά Προάστια γενικότερα, είναι ακόμα χειρότερη, με πολλά σπίτια να αδυνατούν να πληρώσουν τον ίδιο το λογαριασμό του ρεύματος και να βλέπουμε απέραντες ουρές για διακανονισμό καθημερινά στα γραφεία της ΔΕΗ. Γι’ αυτούς τους λόγους η Λαϊκή Συνέλευση αποφάσισε να προβεί σε κινητοποιήσεις.Τη Δευτέρα 31/10 η Λαϊκή Συνέλευση Χαϊδαρίου σε συνεργασία με τις Λαϊκές Συνελεύσεις Αιγάλεω, Περιστερίου και Αγ. Ααναργύρων και το “Δεν Πληρώνω” προχώρησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας στον υποσταθμό της ΔΕΗ στο Χαϊδάρι που δίνει εντολή για διακοπές ρεύματος στα δυτικά προάστια.
Τη Δευτέρα 7/11 η Λαϊκή Συνέλευση μαζί με απλούς δημότες παρενέβη μαζικά στο Δημοτικό Συμβούλιο και απαίτησε από το Δήμο αφ’ ενός τη νομική προστασία των Δημοτών που δεν πληρώνουν το -αντισυνταγατικό- χαράτσι και αφ’ ετέρου την υλοποίηση των κατάλληλων ενεργειών ώστε κανένα σπίτι να μην μείνει χωρίς ρεύμα. Τέτοιες αποφάσεις έχουν παρθεί από πολλούς άλλους Δήμους, οι οποίοι θα χρησιμοποιήσουν από ένδικα μέσα μέχρι και συνεργεία επανασύνδεσης του ρεύματος προκειμένου να προστατευτούν οι δημότες τους. Μετά την πίεση που δέχτηκε ο Δήμαρχος αναγκάστηκε να πάρει μία ανεπαρκή και μεσοβέζικη απόφαση. Πιο συγκεκριμένα να παράσχει νομική υποστήριξη για τους δημότες και να αξιοποιήσει τα δικτυα κοινωνικής αλληλεγγύης (Δημοτικά πλυντήρια, Χαρισέ το, Κοινωνικά Συσσίτια) για τις κοινωνικά ευπαθείς (με ποιο κριτήριο?) ομάδες του Χαϊδαρίου. Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, αυτές οι ενέργειες (αν όντως εφαρμοστούν) πιο πολύ μοιάζουν με ελεημοσύνη παρά με ουσιαστική προστασία των δημοτών ώστε να μην μείνει κανένα νοικοκυριό στο Χαϊδάρι χωρίς ρεύμα.
Για να δώσουμε μία πραγματική λύση στο πρόβλημα που ταλανίζει εκατομμύρια ανθρώπους στην Ελλάδα θεωρούμε πως πλέον πρέπει να αναλάβουμε δράση εμείς οι ίδιοι ως κοινωνία. Γι’ αυτό το λόγο καλούμε κάθε σύλλογο, σωματείο, συλλογικότητα, δημοτικό ή πολιτικό φορέα που δραστητιοποιείται στο Χαϊδάρι, και φυσικά όλους τους δημότες της πόλης μας σε κοινή δράση που θα συζητηθεί και θα αποφασιστεί στις21/11 στη ΝΕΛΕ, ώρα 6,30μμ. Θέση μας είναι πως πρέπει να συσταθούν  άμεσα μαζικές επιτροπές δημοτών που θα οργανώσουν την πάλη του Χαϊδαριώτικου λαού απέναντι στο επερχόμενο ξήλωμα ρολογιών, επανασυνδέοντας το ρεύμα.

Δεν μπορούμε και δεν θέλουμε να πληρώσουμε τα χαράτσια τους!
 Το ρεύμα είναι απαραίτητο κοινωνικό αγαθό, όχι εμπόρευμα!

ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ 
Κάθε Τετάρτη στις 18:30 στη ΝΕΛΕ,
Κολοκοτρώνη 36 
http://syneleysihaidari.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: