Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

ΣΕ ΜΑΖΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΒΑΔΙΖΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

ΕΠΙΤΑΧΥΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΕΦΕΔΡΕΙΑ" ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ!
ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ!
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ!
Σε τροχιά άμεσων και μαζικών απολύσεων εισέρχεται το δημόσιο μετά από τη σημερινή ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και στην οποία συμμετείχαν οι Γενικοί Γραμματείς όλων των υπουργείων.
Στη σύσκεψη αποφασίστηκαν τα εξής:
- Η ένταξη των "επιλέξιμων" (sic) μόνιμων δημοσίων υπαλλήλων στο προσυνταξιοδοτικό καθεστώς έως τις 27 Νοεμβρίου 2011, όπως ακριβώς προβλέπει ο εκτρωματικός πολυνόμος που ψηφίστηκε πρόσφατα από τη Βουλή. 
- Για τους υπαλλήλους ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου τόσο των φορέων του Δημοσίου όσο και των υπό κατάργηση ή συγχώνευση νομικών προσώπων, η ένταξη στο καθεστώς της "εφεδρείας" θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί ως την 1η Ιανουαρίου 2012.
Τα δύο πρώτα σημεία αφορούν τους 30.000 του πρώτου κύματος της "εργασιακής εφεδρείας"!
Επιπλέον αποφασίστηκαν:
- Η ολοκλήρωση ένταξης των υπαλλήλων στο βαθμολόγιο (για ρεπορτάζ της ISKRA βλέπε εδώ). 
- Η επιτάχυνση των διαδικασιών για τη μείωση των υπηρεσιακών μονάδων των υπουργείων κατά 30%. Αυτό είναι μαθηματικά βέβαιο πως θα οδηγήσει σε μαζικές απολύσεις, καθώς οι μετατάξεις δεν θα μπορέσουν να "καλύψουν" τους πάντες! Άλλωστε, σύμφωνα με έγκυρες πηγές, η τρόικα έχει ζητήσει κατά καιρούς να γίνουν απολύσεις για "ψυχολογικούς λόγους"!!!
Σε αυτό το πλαίσιο, στη σύσκεψη επιβεβαιώθηκε ότι τα υπουργεία, με ευθύνη των γενικών γραμματέων, θα πρέπει να συντάξουν άμεσα σχέδια νομοθετικών ρυθμίσεων με τα οποία νακαταργούνται ή να συγχωνεύονται υπηρεσιακές μονάδες των υπουργείων και των ΝΠΔΔ.
Είναι σίγουρο πως αυτό θα οδηγήσει σε περαιτέρω διάλυση και κατάρρευση την έτσι και αλλιώς μισοδιαλυμένη Δημόσια Διοίκηση!
Μιας και τα πρόσωπα των Γενικών Γραμματέων συνιστούν επιλογές του εκάστοτε υπουργού είναι σίγουρο πως για άλλη μια φορά θα δουλέψει "φουλ" το πελατειακό κράτος, κάνοντας ακόμα πιο αποκρουστική την εφαρμογή των μνημονιακών μέτρων!
Βάσει του σχετικού χρονοδιαγράμματος, τα σχέδια αυτά θα πρέπει να αποσταλούν στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ως το τέλος αυτής της εβδομάδας, έτσι ώστε να προωθηθούν έγκαιρα προς ψήφιση στη Βουλή.
Σύμφωνα με το in.gr οι οδηγίες που έχουν ήδη δοθεί προς τους γενικούς γραμματείς των υπουργείων προβλέπουν τα εξής:
- Να περιοριστεί η διοικητική δομή των φορέων με την κατάργηση κατά προτεραιότητα των υπηρεσιακών μονάδων που δεν έχουν λόγο ύπαρξης επειδή, είτε ολοκλήρωσαν την αποστολή τους και δεν έχουν πλέον αντικείμενο, είναι σε είναι σε πλήρη αδράνεια, είτε υπολειτουργούν.
- Να υπαχθούν στο γενικό γραμματέα του υπουργείου, έτσι ώστε να προκύψει μικρότερη οργανωτική δομή και καλύτερος συντονισμός, όλες οι υποστηρικτικές μονάδες των αυτοτελών υπηρεσιών.
- Να εφαρμοστεί η αρχή του «εύρους εποπτείας» στη διάρθρωση των υπηρεσιακών μονάδων. Αυτό σημαίνει ότι κάθε γενική διεύθυνση θα πρέπει να περιλαμβάνει από τρεις ως επτά διευθύνσεις και η κάθε διεύθυνση από τρία ως επτά τμήματα.
- Να καταργηθούν όλες οι υποδιευθύνσεις και τα γραφεία.
- Να περιοριστούν οι περιφερειακές υπηρεσιακές μονάδες των φορέων με καταργήσεις ή συγχώνευσή τους, ενώ θα πρέπει να εξεταστεί και η ένταξη ορισμένων εξ αυτών στις αποκεντρωμένες διοικήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: