Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΟΥΛΟΦΡΟΣΥΝΗΣ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΣΕ ΕΕ - ΔΝΤ !


...ΓΑΠ ΚΑΙ ΣΑΜΑΡΑΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ Ο ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ, Ο ΝΕΟΣ ΥΠ.ΟΙΚ ΚΑΙ Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ ΤτΕ!
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗ Η ΦΑΡΣΟΚΩΜΩΔΙΑ ΑΝΕΥΡΕΣΗΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ! ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΕΤΟΙΜΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΖΗΤΗΣΕ ΚΑΤΑ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ Ο ΓΑΠ
Επιστολή μνημονιακής υποταγής με πέντε υπογραφές (!!!),πλέον, ζήτα η τρόικα από τηνσυγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, εξευτελίζοντας για άλλη μια φορά διεθνώς την Ελλάδα.
Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου ο αντιπρόεδρος και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, οι Ευρωπαίοι εταίροι αναμένουν τις επόμενες ώρες κοινή επιστολή με τις υπογραφές του Γιώργου Παπανδρέου, του Αντώνη Σαμαρά, του νέου πρωθυπουργού, του νέου υπουργού Οικονομικών και του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιώργου Προβόπουλου, με την οποία θα δεσμεύονται ότι θα υλοποιηθεί η συμφωνία της 27ης Οκτωβρίου, πράγμα που στην ουσία συνεπάγεται έγγραφη δέσμευση για την εφαρμογή των νέων μνημονιακών μέτρων που απαρεγκλίτως θα συνοδεύουν και θα υλοποιούν αυτήν την απόφαση!
Ο κ. Βενιζέλος πρόσθεσε πως στην κυβέρνηση ότι δεν έχει τεθεί κανένα άλλο προαπαιτούμενο ή η λήψη άλλων μέτρων για την έκτη δόση.
Σύμφωνα με το Capital.gr οι γραπτές δεσμεύσεις από Γ. Παπανδρέου - Α. Σαμαρά, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και κυβέρνηση θα αφορούν για "μόνιμο τέλος στα ακίνητα και τη λήψη μέτρων αξίας άνω των € 8 δις έως τον Ιούλιο του 2012" (βλέπε κείμενο από Capital.gr παρακάτω). 
Η κοινή επιστολή θα έχει ως αποδέκτες τόσο το Eurogroup όσο και το ΔΝΤ και η επίδοσή τουςπαρουσιάζεται ως προϋπόθεση για την εκταμίευση της 6ης τροϊκανής δόσης.
Πέρα από το διεθνή εξευτελισμό της χώρας, οι επιστολές αυτές θα κάνουν ακόμα πιο προφανή τηνουσιαστική σύμπλευση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και την προσήλωσή τους στο να εφαρμόσουν οποιοδήποτε πρόγραμμα μνημονιακής λεηλασίας τους υποδειχθεί, όσο σκληρό και αν είναι, ως τίμημα για την παραμονή της χώρας στη ζώνη του ευρώ.

ΦΑΡΣΟΚΩΜΩΔΙΑΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΕ ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ ΦΑΒΟΡΙ ΤΟ ΛΟΥΚΑ ΠΑΠΑΔΗΜΟ...
Την ίδια στιγμή συνεχίζεται στην Αθήνα, η φαρσοκωμωδία ανεύρεσης πρωθυπουργού της συγκυβέρνησης με κορμό το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ.
Προς το μεσημέρι της Τρίτης το όνομα του Λ. Παπαδήμου άρχισε να προβάλει ως φαβορί για τηνανάληψη του ρόλου του πρωθυπουργού.
Συγκεκριμένα, γύρω στις 10:30 ανακοινώθηκε πως διεξάγεται συνάντηση του ΓΑΠ με τον Λουκά Παπαδήμο ενώ στο όνομα φαίνεται να συμφωνεί και ο Α. Σαμαράς.
Εντωμεταξύ, να έχουν έτοιμες τις παραιτήσεις τους ζήτησε από τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου ο πρωθυπουργός στη συνεδρίαση του κυβερνητικού οργάνου, που διήρκεσε περίπου μία ώρα. Θα υπάρξει λύση σύντομα, συνεχίζονται οι διεργασίες, είπε ο πρωθυπουργός στους υπουργούς αναφορικά με τις συνεχιζόμενες διαβουλεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας, χωρίς να τους δώσει οποιαδήποτε άλλη πληροφορία.
 Σύμφωνα με όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο πρωθυπουργός ανέφερε στο Υπουργικό ότι συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις με τον πρόεδρο της ΝΔ. Ακολούθως, ο κ. Παπανδρέου ανέλυσε την παγκόσμια και ευρωπαϊκή πραγματικότητα, όπως το ρόλο των αγορών οι οποίες, κατά κανόνα, λειτουργούν ανεξάρτητα και αυτόνομα από το πολιτικό σύστημα και τη δημοκρατία.
Ως προς τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί μόλις υπάρξει συμφωνία, σύμφωνα με πληροφορίες, θα γίνει σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στο οποίο θα μετάσχουν όσοι επιθυμούν.
Εκεί ο πρωθυπουργός θα υποβάλει την παραίτησή του και την παραίτηση της κυβέρνησης και θα ανακοινώσει το νέο πρόσωπο. Αμέσως μετά ο κ. Σαμαράς θα ανακοινώσει τη συμφωνία του στο πρόσωπο του νέου πρωθυπουργού. Στη συνέχεια ο νέος πρωθυπουργός θα κινήσει τις διαδικασίες σχηματισμού της νέας κυβέρνησης, ορκωμοσίας και θα ζητήσει την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης από τη Βουλή.
Όσον αφορά στην ονοματολογία, μετά τον πρώην αντιπρόεδρο της ΕΚΤ Λουκά Παπαδήμο, ακούστηκε ο Ευρωπαίος Διαμεσολαβητής Νικηφόρος Διαμαντούρος και ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤΠαναγιώτης Ρουμελιώτης -ο οποίος έρχεται από την Ουάσινγκτον-, αλλά για κανέναν δεν υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις από την πλευρά των κομμάτων.
Αρχικά, φάνηκε πως ο Λουκάς Παπαδήμος "κοβόταν" κυρίως λόγω της απαίτησης του να είναι πρωθυπουργός σε συγκυβέρνηση με διάρκεια πέραν της 19ης Φεβρουαρίου (για περισσότερα βλέπε εδώ) ενώ δημοσιογραφικές πηγές αφήνουν να εννοηθεί πως Π. Ρουμελιώτης δεν γίνεται αποδεκτός (μέχρι χθες το βράδυ) τουλάχιστον από τη ΝΔ.

Ο Α. ΣΑΜΑΡΑΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΟΥΝ ΤΑ ΤΡΟΪΚΑΝΑ ΜΕΤΡΑ ΑΛΛΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΧΡΕΩΘΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ...
Μεγαλύτερος τραγέλαφος όμως από τη διαδικασία ανεύρεσης νέου πρωθυπουργού είναι η στάση της ΝΔστο όλο ζήτημα, η οποία προσπαθεί με κάθε τρόπο να απεμπλακεί επικοινωνιακά από τις ενέργειεςστις οποίες θα προβεί η νέα κυβέρνηση, προκειμένου να μην καταποντιστεί και αυτή (μαζί με το ΠΑΣΟΚ) στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές.
Ενδεικτική προς τούτο ήταν και η δήλωση του εκπροσώπου της ΝΔ Γιάννη Μιχελάκη χθες το βράδυ στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ: «Δεν έχουμε πρόβλημα για το ποιος θα είναι ο νέος πρωθυπουργός γιατί δεν θα συγκυβερνήσουμε». 
Για αυτούς τους λόγους άλλωστε ο Α. Σαμαράς προσπαθεί (ή τουλάχιστον προσπαθούσε...)  νααποφευχθεί η συμμετοχή στελεχών της ΝΔ στο νέο κυβερνητικό σχήμα. Όπως είναι προφανές στην προοπτική αυτή αντιδρά το ΠΑΣΟΚ και ο Γ. Παπανδρέου.  
Ενδεικτική του κλίματος η δήλωση το πρωί της Τρίτης στο Mega του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔΚ.Μαρκόπουλου στον ΣΚΑΙ: «Ο χρόνος της ΝΔ ξεκινά μετά τις εκλογές».
Βέβαια σύμφωνα με τις πληροφορίες αρκετά στελέχη της ΝΔ καλοβλέπουν τη συμμετοχή τους σε μια κυβέρνηση μνημονιακής συναίνεσης, προκαλώντας δυσκολίες στο προφίλ με το οποίο θέλει να κατέβει ο Α. Σαμαράς στις εκλογές προκειμένου να υφαρπάξει τη λαϊκή ψήφο.
ΠΟΙΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΑΙΤΕΙ Η ΤΡΟΪΚΑ
Σύμφωνα με την αλληλογραφία Ελλάδας – Βρυξελλών που επικαλείται το Capital.gr πριν την καταβολή της 6ης δόσης θα πρέπει να υπάρξει:
• Νομοθετική παρέμβαση που θα καθιστά το "χαράτσι" στα ακίνητα μόνιμο μέτρο και μάλιστα που θα αποφέρει στο κράτος αυξανόμενα έσοδα τα επόμενα χρόνια ξεκινώντας από 1,67 δις ευρώ φέτος.
• Ενέργειες για να εφαρμοστεί η εργασιακή εφεδρεία μεταξύ των οποίων και προσωπικές επιστολές στους περίπου 30.000 υπαλλήλους που έχει αποφασιστεί να τεθούν σε αυτό το καθεστώς.
• Έκδοση των αποφάσεων και παρεμβάσεις για το λουκέτο - συγχώνευση - συρρίκνωση των μεγάλων ΔΕΚΟ και φορέων που περιλάμβανε το νομοσχέδιο του καλοκαιριού (μεταξύ αυτών ΚΕΔ, ΕΤΑ, ΕΟΜΜΕΧ, ΙΓΜΕ, ΟΣΚ, ΔΕΠΑΝΟΜ, ΕΡΤ κλπ) και των υπόλοιπών μικρότερων φορέων
• Μεταβίβαση στο Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου όλων των προςαποκρατικοποίηση επιχειρήσεων που είχαν προγραμματιστεί να ξεπουληθούν φέτος και το 2012. Μεταξύ αυτών η μεταβίβαση των μετοχών των τραπεζών (Alpha Bank, Εθνική. Πειραιώς), των ΟΛΠ, ΟΛΘκαι περιφερειακών λιμένων, των ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΟΠΑΠ. ΕΛΤΑ, των περιφερειακών αεροδρομίων,του σταθμού αποθήκευσης φυσικού αερίου Ν Καβάλας, των αυτοκινητοδρόμων, της Εγνατίας Οδούκαι κρατικών κτηρίων. Θα πρέπει επίσης να τοποθετηθούν οι σύμβουλοι αποκρατικοποιήσεων σε συγκεκριμένες εταιρείες.
• Νέα λίστα φαρμάκων
• Μείωση του αριθμού των δικαιούχων αναπηρικής σύνταξης. Μάλιστα στον Προϋπολογισμό του 2012, θα επισυναφθούν και όλοι οι εφαρμοστικοί νόμοι για τα μέτρα του επόμενου έτους. Ο προϋπολογισμός θα συνοδεύεται από νέο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα που θα αναθεωρεί το πρόγραμμα του Ιουλίου του 2011.

Δεν υπάρχουν σχόλια: