Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Πανικόβλητο όλο το αστικό σύστημα


 Ηδη προδιαγράφονται οι επιδιώξεις και οι σχεδιασμοί των αστικών κομμάτων. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο τύποις πρωθυπουργός θα πάει στον Παπούλια με το ενδεχόμενο υποβολής της παραίτησης του ανοιχτό. Η πιθανότητα να σχηματιστεί μια κυβέρνηση όλων των αστικών κομμάτων –και μετά την δήλωση Σαμαρά που ενώ αρχικά έβαζε επιτακτικά το αίτημα για πρόωρες εκλογές τώρα τον ακούμε να λέει ότι χρειάζεται προσωρινή, μεταβατική κυβέρνηση η οποία θα ψηφίσει τη νέα δανειακή σύμβαση- είναι το πιο πιθανό σενάριο. Ηδή έχουν ακουστεί τα πρώτα ονόματα –όπως του Λουκά Παπαδήμα- που θα αναλάβουν το ρόλο του πρωθυπουργού.

Είναι φανερό ότι κανένα αστικό κόμμα δεν μπορεί μόνο του να σηκώσει το βάρος στα αντιλαϊκά μέτρα που ουσιαστικά θα τσακίσουν τον ελληνικό λαό και τα οποία ήδη έχουν προαποφασιστεί. Ουσιαστικά δηλαδή θα πρόκειται για μια κυβέρνηση που θα επιβάλλει διά πυρός και σιδήρου όλα αυτά τα μέτρα που θα συνοδεύουν το «κούρεμα» του δημόσιου χρέους και θα αποτυπωθούν αναλυτικά στο νέο μνημόνιο που θα ετοιμαστεί. 

Πολύ πιθανόν δηλαδή, ακόμα και σήμερα να ακούσουμε για τον σχηματισμό κυβέρνησης όλου του αστικού μπλοκ του πολιτικού φάσματος –ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ., ΛΑΟΣ, Μπακογιάννη- με μοναδικό στόχο να μπορέσουν να περάσουν οι σχεδιασμοί ντόπιας και ξένης οικονομικής ολιγαρχίας. Σχεδιασμοί που εξαθλιώνουν τα λαϊκά στρώματα για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα μιας δράκας ντόπιων και ξένων πλουτοκρατών.

Πανικόβλητο όλο το αστικό σύστημα από τις λαϊκές αντιδράσεις στην βάρβαρη πολιτική που εφαρμόζεται στο όνομα της «αντιμετώπισης της κρίσης» προσπαθεί να βρει διεξόδους για να μην του προκύψουν καταστάσεις που δεν θα μπορεί να τις διαχειριστεί.


http://tsak-giorgis.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: