Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Τοποθετήσεις για τις πολιτικές εξελίξεις ΚΚΕ και Σύριζα


«Αν ξυπνήσεις μονομιάς θα ‘ρθει ανάποδα ο ντουνιάς» τραγουδούσε ο Νίκος Ξυλούρης, απευθυνόμενος στον λαό. Και φαίνεται ότι ο λαϊκός παράγοντας έχει παρουσιαστεί, δυναμικά και ουσιαστικά στο προσκήνιο –τα όσα έγιναν σε όλη την Ελλάδα κατά τις παρελάσεις της 28ης Οκτώβρη ήταν ένα ηχηρό μήνυμα προς το πολιτικό σύστημα- ανατρέποντας όλους τους σχεδιασμούς του πολιτικού προσωπικού της αστικής τάξης.

Τις επόμενες ώρες και μέρες θα σχολιάζουμε διαρκώς τις πολιτικές εξελίξεις.
Προς το παρόν παραθέτουμε δυο βίντεο με τις πολιτικές θέσεις του ΚΚΕ και του Σύριζα που τοποθετούνται στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.

Με σχόλιο του το γραφείο Τύπου της Κ.Ε του ΚΚΕ επισημαίνει ότι ο λαός έχει μόνο να χάσει απ’ τις αλλαγές που θα γίνουν στο ΠΑΣΟΚ ή αν προκύψει κυβέρνηση «εθνικής σωτηρίας». «Η επιδίωξη τους είναι να ανακόψουν τη λαϊκή χειραφέτηση και να εκτονώσουν τη λαϊκή αγανάκτηση. Πρόκειται για σχεδιασμούς σφαγιασμού του λαού, στους οποίους πρωτοστατεί το ευρωενωσιακό κεφάλαιο μαζί του και το ελληνικό», εκτιμάει το ΚΚΕ και η ανακοίνωση του γραφείου τύπου τονίζει: «Ούτε δημοψήφισμα, ούτε άλλη κυβέρνηση. Εκλογές τώρα και λαϊκή οργάνωση παντού, σε κάθε τόπο δουλειάς και κατοικίας. Να μην υποκύψει ο λαός στον εκβιασμό»

Ο Τσίπρας απ’ την πλευρά του εκτίμησε ότι η κυβέρνηση του Παπανδρέου έχει ήδη καταρρεύσει κάτω απ’ το βάρος των λαϊκών κινητοποιήσεων και τόνισε ότι αυτές τις ώρες υπάρχει ένα παρασκήνιο στις πλάτες του ελληνικού λαού από Μερκελ και Σαρκοζί για να μην παρέμβει ο λαός στις πολιτικές εξελίξεις, και συμπλήρωσε ότι η μόνη λύση είναι η άμεση προσφυγή σε βουλευτικές εκλογές για να αλλάξει ο συσχετισμός των πολιτικών δυνάμεων. 

http://tsak-giorgis.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: