Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

Περισσότερες ώρες από τους άλλους Ευρωπαίους εργάζονται οι Έλληνες Ερευνα της Στατιστικής Υπηρεσίας της Βρετανίας

Έρευνα για τις ώρες εργασίας σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης πραγματοποίησε η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της Βρετανίας. Σύμφωνα με αυτήν, τις περισσότερες ώρες στην ΕΕ εργάζονται οι Έλληνες (42,2 ώρες την εβδομάδα).

Οι Γερμανοί εργάζονται 35,6 ώρες, οι Γάλλοι 38 ώρες, οι Βρετανοί 36,3 ώρες, ενώ τις λιγότερες εργάζονται οι Ιρλανδοί (35 ώρες)

Σύμφωνα με την έρευνα, οι εργαζόμενοι πλήρους απασχόλησης σε Ελλάδα και Αυστρία εργάζονται περισσότερες ώρες (43,7) από ό,τι οι εργαζόμενοι στην υπόλοιπη ΕΕ.

Όπως αναφέρει και η εφημερίδα The Guardian, με το μέλλον του κοινού νομίσματος να είναι αβέβαιο, είναι εύκολο να καταφεύγει κανείς σε στερεότυπα. Η εφημερίδα επισημαίνει ότι τα στοιχεία αυτά εξηγούν γιατί οι Έλληνες πολίτες αισθάνονται πως δεν φταίνε για την κρίση.

Μάλιστα, ο Guardian δεν διστάζει να αντιπαραβάλει τα στοιχεία Ελλάδας και Γερμανίας.

Η εφημερίδα τονίζει ότι μια διαφορετική εικόνα μπορεί να προκύψει από τον δείκτη παραγωγικότητας. Σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, η Βρετανία βρίσκεται κάπου στη μέση της λίστας και η Ελλάδα ακόμα πιο χαμηλά (χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι ο δείκτης παραγωγικότητας στην Ελλάδα είναι 76,3, ενώ στη Γερμανία 123,7).
http://snignrodou.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: