Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

Απερίγραπτο το θράσος του ΓΑΠ (Βίντεο)


Απ’ ότι ακούσαμε σήμερα στις ειδήσεις ο ΓΑΠ δήλωσε δεν προτίθεται να είναι υποψήφιος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ στις εσωκομματικές διαδικασίες που θα προκύψουν αλλά ούτε και υποψήφιος πρωθυπουργός στις επόμενες εκλογές. Σύμφωνα με τον ίδιον το ΠΑΣΟΚ πρέπει να πάει στις εκλογές με άλλο αρχηγό που θα καθοριστεί από τα όργανα του ΠΑΣΟΚ και μετά τις εκλογές –αν υπάρχει ακόμα ΠΑΣΟΚ με την μορφή που το ξέρουμε σήμερα και δεν διασπαστεί λόγω της εκλογικής πανωλεθρίας που θα πάθει (αυτό το λέμε εμείς)- να εκλεγεί άλλος επικεφαλής του κινήματος. Μέχρι τότε ο ΓΑΠ να εξακολουθεί να ασκεί τα καθήκοντα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ όπως αυτά καθορίζονται στο καταστατικό του.

Παρουσιάστηκε «δικαιωμένος» που με τις προσπάθειες του «σώθηκε η χώρα» παρ’ όλο που υπονόμευσαν, σύμφωνα με τον ίδιον «συμφέροντα» κατονομάζοντας τον ΔΟΛ και τον Σ. Ψυχάρη.

Το θράσος αυτού του ανθρώπου είναι απερίγραπτο. Ενώ υπήρξε ο πιο μισητός πρωθυπουργός των τελευταίων δεκαετιών, ενώ ο ρόλος που διαδραμάτισε για τη δραματική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει σήμερα η χώρα θα παραμείνει ως το μελανότερο στίγμα στη σύγχρονη πολιτική ιστορία, αυτός αισθάνεται «δικαιωμένος».
Και από μια άποψη έχει δίκιο. Κατάφερε αυτό που δεν είχε κατορθώσει κανείς προκάτοχος του για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα του πιο επιθετικού κεφαλαίου, ελληνικού και ξένου. Εξαθλίωσε τα λαϊκά στρώματα, κατέλυσε όλες τις εργατικές κατακτήσεις του περασμένου αιώνα σφαγίασε μισθούς και συντάξεις, διαλύοντας παράλληλα κάθε κοινωνικό κράτος που υπήρχε, έκανε την χώρα μας το αθλιέστερο προτεκτοράτο που υπάρχει, ενώ παράλληλα έθεσε τα θεμέλια για να ξεπουληθεί όλη η δημόσια περιουσία.

Μια μικρή γεύση από τα κατορθώματα του ΓΑΠ παίρνουμε από το παρακάτω βίντεο




Δεν έχει δηλαδή κανένα λόγο ο ΓΑΠ να αισθάνεται ότι απέτυχε στην αποστολή που του ανέθεσαν ντόπιοι και ξένοι πλουτοκράτες. Η κυβέρνηση του οδήγησε τα λαϊκά στρώματα στην φτώχια και στην ανέχεια ενώ η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου που τον διαδέχτηκε τα σπρώχνει στην εξαθλίωση για να ικανοποιηθούν τα συμφέροντα μιας δράκας καπιταλιστών.


Γνωρίζει επίσης κάτι πολύ βασικό ο Γ. Παπανδρέου-Τσολάκογλου. Ότι οι υπηρεσίες που προσέφερε στα αφεντικά του θα ανταμειφθούν –αν δεν έχουν ήδη ανταμειφθεί. Όπως ξέρει κι αυτό που διαπιστώνει όποιος έχει την ελάχιστη πολιτική αντίληψη. Υπήρξε τέτοια μεθόδευση, έχει βγει απ’ το «κάδρο» και δεν πρόκειται να του ζητήσει ποτέ κανείς να δώσει λογαριασμό για τα εγκλήματα που διέπραξε σε βάρος του λαού και της χώρας.

Εκτός και αν κάποια στιγμή ο λαός «ξυπνήσει μονομιάς κι έρθει ανάποδα ο ντουνιάς»


http://tsak-giorgis.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: