Σάββατο, 15 Νοεμβρίου 2008

Η ΝΑΥΑΡΙΔΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ. ΛΑΒΑΜΕ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΚΕΙΜΕΝΟ


ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ Το πρόγραμμά σας περιήγησης μπορεί να μην υποστηρίζει την προβολή αυτής της εικόνας.

Λίγα λόγια με αφορμή τη πρόσφατη «ευαισθητοποίηση» των στυλοβατών του συστήματος Υγείας στο Αττικό νοσοκομείο για τον κίνδυνο που διατρέχουν οι ασθενείς, δηλαδή τα συμφέροντά τους, από τις κινητοποιήσεις των επί μήνες και για χρόνια απλήρωτων εργαζομένων του νοσοκομείου.

Στα πλαίσια της χρόνιας ανικανότητας της εκάστοτε εξουσίας να διαχειριστεί τα διογκούμενα προβλήματα στο χώρο της υγείας, το μόνο που απομένει στους ανίκανους πολιτικούς μας, είναι να συνεργάζονται με φιλόδοξους αλλά διεφθαρμένους τοποτηρητές που σύντομα μετατρέπονται σε pitbulls της εξουσίας. Ανθρωποι χωρίς ηθική, αναστολές, πολιτική ιδεολογία, προσφέρουν αδίστακτα εκδούλευση στα αφεντικά τους με πολλαπλά, άλλοτε σημαντικά και άλλοτε ποταπά ανταλλάγματα. Αποκτούν τίτλους, θέσεις, ανοίγουν τα μαγαζάκια τους όπου και όποτε αυτοί θελήσουν, βολεύουν τους δικούς τους «προστατευόμενους», καταλύοντας και καταπατώντας κάθε «αυστηρό» κανόνα που έχει θεσπίσει το σύστημα που πιστά υπηρετούν.

Έτσι για μια ακόμα φορά, αποξενωμένοι από τους ίδιους τους συναδέλφους τους, σαν νέες Μαρίες Αντουανέτες, ρίχνουν το βάρος τους στη καταστολή των δίκαιων και μαζικών κινητοποιήσεων στο Αττικό.

Πρόκειται για τα ίδια άτομα που έχοντας μοναδικά προσόντα τη προσκόλλησή τους σε άτομα εξουσίας ανεξάρτητα από πολιτική παράταξη, ανταλλάσουν ιατρικές υπηρεσίες με υψηλότατες θέσεις και αξιώματα. Προσωπικοί ιατροί Πρωθυπουργών, Θρησκευτικών ηγετών κλπ, αφού φροντίσουν να διαφημίσουν καλά το ρόλο τους στο κοινό, ανταλλάσουν τις υπηρεσίες τους προς όφελός τους ή τους οδηγούν συντομότερα στο θάνατο!

Σε ποιά πολιτισμένη κοινωνία προσωπικός ιατρός Πρωθυπουργού θα ανταμοιβόταν με το υπουργείο Υγείας; Πως δικαιολογείται να κουβαλάς με παράτες τον Αρχιεπίσκοπο στο νοσοκομείο για οφθαλμολογική εξέταση και να έχει ήδη 2 καρκίνους με μεταστάσεις που δεν έχεις πάρει χαμπάρι; Αλλά δεν λείπει ποτέ ο αλαζονικός λόγος, η αποποίηση κάθε ευθύνης και η χρήση γλώσσας του λιμανιού εαν στριμωχτείς!

Ποιοί μιλάνε για τα συμφέροντα των ασθενών τελικά; Αυτοί που έχουν στήσει προσοδοφόρες επιχειρήσεις μέσα σε κρατικά νοσοκομεία; Αυτοί που έχουν τελικά ξεπουλήσει το ΕΣΥ και έχουν οδηγήσει τους γιατρούς στην ανέχεια, έχοντας πλέον αναλάβει και κατασταλτικό ρόλο;

Ας τους ενημερώσει κάποιος οτι στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί!

Η ΓΚΙΛΟΤΙΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: