Σάββατο 9 Μαΐου 2009

Aκυρώθηκαν οι εκλογές

ακυρώθηκαν οι εκλογές . Ήτανε σαφής στόχευση και σχέδιο των ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ , για τους παρακάτω λόγους . Από συστάσεως σωματείου (1989) οι εργαζόμενοι εγγράφονταν αυτόματα στο σωματείο με την ταυτόχρονη ανάληψη υπηρεσίας μετά τον διορισμό τους κ΄ αυτόματα γινότανε και παρακράτηση της συνδρομής τους στο σωματείο από το γραφείο μισθοδοσίας. Αυτό το "εθιμικό δίκαιο" τηρούνταν ως τώρα ,με την αμοιβαία συναίνεση όλων .
Τα τελευταία 3 χρόνια, με απόφαση του διοικητικού διευθυντή το γραφείο μισθοδοσίας σταμάτησε να παρακρατά συνδρομές για το σωματείο (με πρόφαση - αφορμή αιτήσεις διαγραφής από το σωματείο μερικών εργαζομένων ). ¨Ετσι φτάσαμε εκατοντάδες ειδικευόμενοι - νεοδιόριστοι μόνιμοι - επικουρικοί που ήρθαν τα τελευταία 3 χρόνια, να μήν θεωρούνται μέλη του σωματείου (χωρις αιτήσεις εγγραφής και χωρίς συνδρομές ).
Καθώς η ΕΣΑΚ κυρίως κ η ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ (ΣΥΝΑΣΠΣΜ) , αλλά και εμείς (ΑΡΣΥ) σε έναν βαθμό έχουμε απήχηση σε ειδιεκυόμενους - επικουρικούς κλπ , οι ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ με αφορμή αυτήν την "παρατυπία" των εγγραφών - συνδρομών (που συναινούσαν όλοι στο παρελθόν) πήραν την απόφαση να μπλοκάρουνε τις εκλογές. Στη συνέχεια θα πάνε , αν δεν έχουνε πάει ήδη απ το πρωί , στο Πρωτοδικείο ώστε να ορισθεί Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή που ΑΥΤΗ ΘΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙ ΝΕΟ ΜΗΤΡΩΟ ΜΕΛΩΝ, ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΥΣ - ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ με όσους είναι ταμειακά εντάξει (μερικοίειδιεκυόμενοι γιατροί) ώστε να πάνε σε ένα βάθος χρόνου σε ελεγχόμενες εκλογές, με ένα ελεγχόμενο σώμα.
Εμείς πρέπει να βγούμε στο κίνημα, στους εργαζόμενους ,να δώσουνε λύση.
Καλέσαμε από χθες ήδη , ΕΣΑΚ και ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ (ΣΥΝ) , σαν απερχόμενα μέλη του δσ (5 και 2 έδρες αντίστοιχα) να καλέσουν νέα εκλογο - απολογιστική συνέλευση που θα αποφασίσει για ημερ/νια εκλογών , εφορευτική επιτροπή , και επίσης εκεί να τεθούνε τα ζητήματα -ποιοί ψηφίζουνε, επικουρικοί ή μή - κλπ.
Άδικος κόπος.
Η ΕΣΑΚ καλεί σήμερα σε συγκέντρωση στα Επείγοντα , 1μμ , για να ενημερώσει και να καταγγείλει απλά. Καμία διάθεση για συνεννόηση - κοινή ανακοίνωση με ΣΥΝ και εμάς. Όπως και την ίδια στάση κρατάει κι ο ΣΥΝ. Αυτά για την ώρα.
Πάντως είναι ξεκάθαρο, η εργατο-αριστοκρατία της ΠΟΕΔΗΝ κινεί αυτό το σχέδιο, με εγκληματικές ευθύνες. Μπορούμε να φανταστούμε σε μερικά χρόνια, την κατάσταση στο ΕΣΥ , όπου μέλη σωματείων θα είναι μόνο οι μόνιμοι,κι ανάμεσά μας εκατοντάδες επικουρικοί , συμβασιούχοι , χωρίς συνδικαλιστική κάλυψη.

τελευταία ενημέρωση από Ευαγγελισμό , 8/5

Στη χθεσινή συγκέντρωση που καλούσε η ΕΣΑΚ στα Επείγοντα παρενέβημεν λέγοντας ότι πρέπει να απευθυνθούμε στο κίνημα, στους εργαζόμενους , και αυτοί να λάβουνε την κατάσταση στα χέρια τους. Συγκεκριμένα: κάναμε πρόταση (όπως κάναμε και στον ΣΥΝ) για συλλογή υπογραφών και σύγκληση νέας γενικής συνέλευσης για το πώς θα διενεργηθούνε εκλογές, με ποιό εκλογικό σώμα αλλά συναντήσαμε , πέρα για πέρα , εχθρική στάση ,τοίχος μπετόν - αρμέ
Μας είπαν ότι "συγκροτήσανε ήδη επιτροπή αγώνα " , "έχουν τον σχεδιασμό τους" και "είμαστε προβοκάτορες" (μόνο ξύλο δεν παίξαμε) . Απλά θα κάνουνε παράσταση στη διοίκηση την Τρίτη για τα προβλήματα του νοσοκομείου, και για την Πέμπτη καλούνε στην απεργία , με το ΠΑΜΕ. Στο μεταξύ , οι της ΔΑΚΕ έχουνε τρέξει από χθές στο Πρωτοδικείο με αίτηση για ορισμό Διοικούσας Επιτροπής.
Ο ΣΥΝ δήλωσε πως θα συμμετέχει στη συλλογή υπογραφών , αλλά όχι με τόσο ενθουσιασμό και διάθεση , και όχι στο σύνολο τους από ό,τι φαίνεται σαν παράταξη . (Κάποιοι μέσα εκεί , έχουν το ένα μάτι στραμμένο και στα παζάρια με τις ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ)

Κι επίσης , η ΠΑΣΚΕ διένειμε κείμενο όπου επιμένει στους όρους που θέτει , και καταπώς φαίνεται είναι "ζορισμένη" με την εξέλιξη του Πρωτοδικείου γιατί δε θέλει να χρεωθεί πολιτικά το όνειδος, και θα καλέσει από βδομάδα σε σύσκεψη τις παρατάξεις ξανά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: