Κυριακή, 7 Φεβρουαρίου 2010

Το κυβερνητικό ροκάνισμα των "στηλοβατών" του ΕΣΥΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Καταγγέλλουμε την Κυβέρνηση για την προεκλογική εξαπάτηση του Ελληνικού λαού και την επιλογή της να εφαρμόσει σχέδιο εξόντωσης του Νοσηλευτικού Κλάδου στα πλαίσια στοχοποίησης &  λεηλασίας των «προνομιούχων» Δημοσίων Υπαλλήλων, μέσω εφαρμογής πολιτικών ¨κρυφής ατζέντας¨.
·         Αρχής γενομένης, με την πρωτόγνωρη επιλογή εισαγωγής ελαστικών μορφών εργασίας σε νοσηλευτικά τμήματα υψηλής εξειδίκευσης όπως οι  ΜΕΘ, το πάγωμα των προσλήψεων και την εγκατάλειψη των προεκλογικών δεσμεύσεων για 3.000 Νοσηλευτές κατ΄έτος, πέραν των συνταξιοδοτήσεων.
·         Με τις δηλώσεις περί ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης που δεν επρόκειτο να θιγούν & τηνυπαγωγή του Κλάδου μας στα Βαρέα Ανθυγιεινά, τη στιγμή που δια Πρωθυπουργικού διαγγέλματος ανακοινώθηκε γενική αύξηση ορίων, μείωση των συντάξεων, εκποίηση των περιουσιακών στοιχείων των Ταμείων.
·         Με τις εξαγγελίες για αυξήσεις πάνω απ’ τον πληθωρισμό, να μετατρέπονται σε πάγωμα μισθών και περικοπή επιδομάτων. Με οικονομικό στραγγαλισμό του πλέον χαμηλόμισθου Κλάδου σε όλο το Δημόσιο που είναι ο Νοσηλευτικός, μέσω της αύξησης άμεσων & έμμεσων φόρων, καθώς απεκαλύφθη πως ο σημερινός Πρωθυπουργός, προεκλογικά γνώριζε τα πραγματικά μεγέθη της Οικονομίας δια στόματος κ. Προβόπουλου.
·         Με την υποκριτική επίκληση της «ανοικτής διακυβέρνησης» και της «δημόσιας διαβούλευσης» να έχει οδηγήσει σε πρωτοφανές έλλειμμα διοίκησης τα Νοσοκομεία σε περίοδο κρίσης, καθώς εδώ και τέσσερις μήνες δε λειτουργούν Υπηρεσιακά Συμβούλια, δε λαμβάνονται αποφάσεις - αφού οι Διοικητές αναμένουν την αντικατάστασή τους- και η διαφθορά καλά κρατεί…

Το σχέδιο της Κυβέρνησης για αποψίλωση των υπηρεσιών Υγείας μέσω της περεταίρω υποβάθμισης του Νοσηλευτικού Κλάδου, δε θα μείνει αναπάντητο.
Η Πανελλήνια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία Νοσηλευτικού Προσωπικού (ΠΑ.Σ.Ο.ΝΟ.Π.) και μαζί της σύσσωμος ο Νοσηλευτικός Κλάδος, γνωρίζουν καλά τους δρόμους του αγώνα!
Συμμετέχουμε μαζικά στην απεργία που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ για τις 10 Φεβρουαρίου. Παράλληλα, προκηρύσσουμε δύο 24ωρες Πανελλαδικές απεργίες για τις 4 &  18 του Μάρτη με πραγματοποίηση κινητοποιήσεων του Νοσηλευτικού Προσωπικού σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα αντίστοιχα. Ταυτόχρονα, κλιμακώνουμε τον αγώνα με παρεμβάσεις στα κατά τόπους Νοσοκομεία μέσω των Πρωτοβάθμιων Σωματείων Νοσηλευτικού Προσωπικού, επιβάλλοντας ακόμα και σύμπτυξη Νοσηλευτικών Τμημάτων σε βαθμό που θα διασφαλίζεται η ομαλή - λόγω των τραγικών ελλείψεων - λειτουργία των νοσοκομείων.
Διεκδικούμε:
- Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης εργασίας για το Νοσηλευτικό Προσωπικό με Ειδικό Νοσηλευτικό μισθολόγιο, ειδικό ασφαλιστικό – συνταξιοδοτικό καθεστώς (Β.Α.Ε.) κ.α.
- Αύξηση της χρηματοδότησης για την Υγεία με προσλήψεις του αναγκαίου, μόνιμου Νοσηλευτικού Προσωπικού(5.000 / έτος για μια τετραετία, πέραν των συνταξιοδοτήσεων).
-Ενιαία Πανεπιστημιακή εκπαίδευση για τους Νοσηλευτές και στην Ελλάδα, σύμφωνα με τις υποδείξεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και σύμφωνα με το παράδειγμα άλλων χωρών όπως η Κύπρος, η Τουρκία, η Βουλγαρία κ.τ.λ.
-Θεσμοθέτηση ασφαλούς αναλογίας Νοσηλευτών – νοσηλευομένων στο Δημόσιο Νοσοκομείο, όπως συμβαίνει ήδη από το 2007 με νομοθετική ρύθμιση του ΥΥΚΑ για τον ιδιωτικό τομέα, και σύμφωνα με τις υποδείξεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ.).
                                                                        Γραφείο Τύπου ΠΑ.Σ.Ο.ΝΟ.Π.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: