Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ : Ποινική δίωξη στις δύο γιατρούς του Θριάσιου


Τελευταία ενημέρωση: 19:12 Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010
Ποινική δίωξη, σε βαθμό πλημμελήματος για εκβίαση και δωροδοκία άσκησε ο εισαγγελέας στις δύο γιατρούς από το Θριάσιο, που συνελήφθησαν ύστερα από καταγγελία πολίτη, ότι ζήτησαν «φακελάκι» για να τον εγχειρήσουν.
Οι δύο γυναίκες παραπέμπονται σε δίκη και σύμφωνα με πληροφορίες, ισχυρίστηκαν ότι ο ασθενής άφησε τα χρήματα πάνω στο γραφείο και πριν προλάβουν οι ίδιες να αντιδράσουν είχε εμφανιστεί η αστυνομία.

Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε ύστερα από καταγγελία πολίτη ότι απαίτησαν να τους καταβάλλει ποσό 2.500 ευρώ, προκειμένου να προχωρήσουν σε χειρουργική επέμβαση στη μύτη.

Αρχικά, ο πολίτης κατήγγειλε το περιστατικό στο διοικητή του νοσοκομείου, Άγγελο Λιόση. Εκείνος, με τη σειρά του, ενημέρωσε το υπουργείο Υγείας και σε συνεργασία ενημερώθηκαν οι αστυνομικές αρχές, προκειμένου να πράξουν ό,τι προβλέπεται από το νόμο.

Οι γιατροί συνελήφθησαν, όταν τους παραδόθηκαν 1.500 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα από γυναίκα αστυνομικό, που εμφανίστηκε ως σύζυγος του ασθενούς
(κλικ στο τίτλο για όλο το δημοσίευμα)
Σχόλιο Ναυαρχίδας : Καιρός είναι , να ξυπνήσει ο κόσμος μπας και ξεβρωμίσει ο κλάδος μας. Ελπίζουμε στη παραδειγματική τιμωρία και στην αυστηροποίοηση της νομοθεσίας για ανάλογες πράξεις. Ισως το συνδικαλιστικό κίνημα των γιατρών να αρχίσει να παίζει ενεργό ρόλο στη αποκάλυψη του τριτοκοσμικού φαινομένου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: