Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010

Πρωτοβουλία της ΟΕΝΓΕ για συντονισμένη αγωνιστική δράση

Τη Δευτέρα 1 Μαρτίου 2010, μετά από πρόσκληση της ΟΕΝΓΈ, συναντήθηκαν και συζήτησαν Ομοσπονδίες εργαζομένων στο Δημόσιο Τομέα, σχετικά με το πρόγραμμα της συντονισμένης αγωνιστικής τους δράσης κατά το επόμενο διάστημα.

Συγκεκριμένα στην πρόσκληση της ΟΕΝΓΕ ανταποκρίθηκαν η ΟΛΜΕ, η ΠΟΕ-ΟΤΑ, η ΠΑΣΟΝΟΠ, ΠΟ. ΕΜΔΥΔΑΣ, όπως επίσης μέλη από τη Διοίκηση της ΔΟΕ και της ΠΟΕΔΗΝ.

Επειδή εκτιμήσαμε ότι οι δέσμες αντεργατικών μέτρων που εξαγγέλλονται από την κυβέρνηση αποτελούν την αιχμή μιας ολομέτωπης επίθεσης ενάντια σε κατακτήσεις και δικαιώματα ενός αιώνα, κατακτήσεις μάλιστα που κερδήθηκαν με αίμα και θυσίες των προηγούμενων γενεών, αποφασίσαμε να συντονίσουμε τα βήματα και τη δράση μας σε ένα αναγκαίο παρατεταμένο και πολύμορφο αγώνα για την ανατροπή των μέτρων και τη μη εφαρμογή του προγράμματος Σταθερότητας που κατέθεσε η κυβέρνηση στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι Ομοσπονδίες εξέφρασαν τη βούληση τους ο συντονισμός αυτός να είναι διαρκής.

Οι Ομοσπονδίες θα εξειδικεύσουν με αποφάσεις των συλλογικών τους οργάνων το πλαίσιο και τις κινήσεις που θα προβούν/ ήδη όμως καλούν τους εργαζόμενους:

1.Σε μαζική συμμετοχή στην απεργία ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ της 11ης Μαρτίου.

2.Συμμετοχή στην 3ωρη στάση της ΑΔΕΔΥ την Παρασκευή 5 Μαρτίου και συγκέντρωση έξω από τη Βουλή στις 13:00

3. Η 10η Μαρτίου να αποτελέσει ημέρα πολύμορφων κινητοποιήσεων και εκδηλώσεων σε όλη τη χώρα και ειδικά στην Αθήνα με συμμετοχή στο συλλαλητήριο που θα διοργανωθεί μπροστά στο Υπουργείο Οικονομικών

Δεν υπάρχουν σχόλια: