Παρασκευή, 5 Μαρτίου 2010

Χαμηλό βαρομετρικό

Διαβάσαμε ότι σε έρευνα της Public Issue(κλικ εδώ)
Tο 72% των ερωτηθέντων στην έρευνα είναι αρνητικό στην περικοπή του 13ου - 14ου μισθού, όπως αρνητικό είναι το 74% στο πάγωμα των συντάξεων και το 78% στην αύξηση της τιμής των καυσίμων. Επίσης το 90% των εργαζομένων στο Δημόσιο Τομέα αντιτίθεται στην περικοπή των επιδομάτων…
Αναλυτικότερα :
Εννέα στους 10 δημοσίους υπαλλήλους διαφωνούν με την περικοπή του 13ου και του 14ου μισθού σύμφωνα με το βαρόμετρο της Public Issue για λογαριασμό της εκπομπής της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ «Πρώτη Γραμμή». Στο ίδιο ερώτημα διαφωνία εκφράζουν οι εργοδότες σε ποσοστό 61%, οι μισθωτοί στον ιδιωτικό τομέα (76%) και οι συνταξιούχοι (68%).
Οι δημόσιοι υπάλληλοι σε ποσοστό 67% διαφωνούν επίσης με τις περικοπές των επιδομάτων. Οι μισθωτοί στον ιδιωτικό τομέα σε ποσοστό 81% και οι εργαζόμενοι στο δημόσιο (79%) αντιτίθενται στο «πάγωμα» των συντάξεων, ενώ την αντίθεσή τους εκφράζουν και οι συνταξιούχοι σε ποσοστό 66%.
Αναφορικά με την αύξηση του ΦΠΑ, την αντίθεση τους σε ποσοστό 71% εκφράζουν οι εργοδότες, και ακολουθούν δημόσιοι υπάλληλοι (67%), ιδιωτικοί υπάλληλοι (66%) και συνταξιούχοι (63%).
Σε ότι αφορά την αύξηση του φόρου στα καύσιμα, το 84% των ιδιωτικών υπαλλήλων δηλώνει αντίθετο, οι εργοδότες διαφωνούν σε ποσοστό 80%, συνταξιούχοι (71%) και δημόσιοι υπάλληλοι (69%).

Τελικά κατά πάσα πιθανότητα εκείνοι τους οποίους συνάντησε ο Γιώργης Παπανδρέου και όπως μας είπε του «χάριζαν ένα μισθό για να σωθεί η Ελλάδα» ανήκουν στη μειοψηφία του 18%.!!!
Όσο για εκείνο που έλεγε ότι έχει τη συναίνεση του Ελληνικού Λαού για τα μέτρα που παίρνει…εμείς τι να πούμε.
Πρέπει μάλλον να προσέξει τις συναναστροφές του γιατί φαινεται να «παίζει» πολύ με …τα μειοψηφικά ρεύματα της Ελληνικής κοινωνίας !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: