Παρασκευή, 23 Απριλίου 2010

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΓΙΑΤΡΩΝ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ – ΠΕΙΡΑΙΑΝίκαια, 21-04-2010

1. Οι γιατροί του νοσοκομείου της Νίκαιας με την μεγαλειώδη και μαζική κινητοποίηση των τελευταίων ημερών επιβεβαίωσαν και στην πράξη την αποφασιστικότητα μας, που μπορεί να κατακτά νίκες και να ανατρέπει επιλογές της κυβερνητικής πολιτικής. Ένα πρώτο δείγμα είναι η υποχώρηση της πολιτείας στο θέμα της πληρωμής των δεδουλευμένων εφημεριών μηνός Φεβρουαρίου , τουλάχιστον όσον αφορά τους ειδικευόμενους.
2. Όπως έχουμε τονίσει κατ' επανάληψη ο αγώνας μας είναι συνολικός και έχει διάρκεια. Απαιτούμε την κατοχύρωση προγραμμάτων εφημεριών ασφαλών για τους ασθενείς και για όλους τους υπόλοιπους μήνες χωρίς περικοπές , σύμφωνα με το έως τώρα πλάνο του επιστημονικού συμβουλίου που εφαρμόζεται τουλάχιστον από την αρχή του 2010. Κάθε προσπάθεια από την πλευρά είτε της διοίκησης, είτε “πρόθυμου” διευθυντή τμήματος, να περικοπούν, τροποποιηθούν ή μεταβληθούν προγράμματα εφημεριών με στόχο την μείωση των συνολικών εφημερευόντων των τμημάτων θα μας βρει άμεσα και κατηγορηματικά αντίθετους.
3. Απαιτούμε την πλήρη εφαρμογή όλων των υπόλοιπων σημείων της συλλογικής σύμβασης και συνολικά αγωνιζόμαστε για το δικαίωμα του ελληνικού λαού στην δωρεάν-δημόσια σύγχρονη και καθολική περίθαλψη. Το σταθεροποιητικό πρόγραμμα κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ είναι ασυμβίβαστο με το δικαίωμα αυτο και πρέπει να ανατραπεί.
4. Προειδοποιούμε ότι το δικαίωμα της επίσχεσης εργασίας όσον αφορά τα δεδουλευμένα μηνός Φεβρουαρίου διατηρείται και είναι νομιμότατο και δικαιότατο. Περιμένοντας την υλοποίηση των σχετικών δεσμεύσεων (για πλήρη αποπληρωμή χωρίς καμία περικοπή) από σήμερα εξαγγέλλουμε την αναστολή της ΓΕΝΙΚΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΑΣ του ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ την Πέμπτη 29/4/2010, εφόσον οι δεσμεύσεις αυτές δεν υλοποιηθούν. Στηρίζουμε και τους υπόλοιπους εργαζόμενους του νοσοκομείου στο δίκαιο αίτημά τους για πλήρη και χωρίς καμία περικοπή καταβολή των δεδουλευμένων τους.ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ:

* Συγκρότηση συντονιστικής επιτροπής αγώνα αιρετής και ανακλητής από την γενική συνέλευση που θα αναλάβει την υλοποίηση των αποφάσεων.
* Συμμετοχή στο συντονιστικό των γενικών συνελεύσεων των νοσοκομείων .
* Νέα Γενική συνέλευση την Δευτέρα 25/4/2010 και ώρα 12:00 στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: