Τετάρτη 5 Μαΐου 2010

ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ 5/5/10

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι δρόμοι της Αθήνας αλλά και των άλλων πόλεων πλημμύρισαν από χιλιάδες εργαζόμενους απεργούς.

Στην Αθήνα ήταν η μεγαλύτερη Απεργιακή συγκέντρωση των Συνδικάτων τα τελευταία χρόνια.

Ενώνουμε τη φωνή μας με όλους τους απεργούς που σήμερα πήραν μαζικά μέρος στις μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα και δηλώνουμε ότι ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ θα συνεχίσουμε αυτόν τον πρωτόγνωρο αγώνα που αρχίσαμε για την ακύρωση αυτών των βάρβαρων αντεργατικών μέτρων.

Εκφράζουμε την οδύνη μας γιατί, αυτή η ειρηνική συγκέντρωση των Απεργών στην Αθήνα αμαυρώθηκε από την δολοφονική ενέργεια εκείνων που με τις πράξεις τους στέρησαν τη ζωή σε τρείς αθώους συναδέλφους μας, εργαζόμενους στη τράπεζα ΜΑΡΦΙΝ.

Εκφράζουμε την αγανάκτησή μας, τον αποτροπιασμό μας, για την ύπουλη πράξη που αντικειμενικά λειτουργεί ως προβοκάτσια σε βάρος του κινήματός μας.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των συναδέλφων μας που έχασαν τη ζωή τους και κάνουμε σαφές προς όλες τις κατευθύνσεις ότι αυτός ο Αγώνας που αρχίσαμε, πρέπει να συνεχιστεί και να δικαιωθεί.

Πρέπει να δικαιωθεί γιατί:

Είναι Αγώνας για το δικαίωμα στη Ζωή μας και την Ζωή των παιδιών μας.

Είναι Αγώνας για το δικαίωμα στην Αξιοπρέπεια.

Η αναφορά του Πρωθυπουργού στον άδικο χαμό των συναδέλφων μας με στόχο να εκβιάσει κοινωνική συναίνεση και να δικαιολογήσει τα βάρβαρα αντεργατικά μέτρα, τον εκθέτουν και τα του αφαιρούν τα τελευταία ίχνη αξιοπιστίας.

Η κυβέρνηση οφείλει να μετρήσει σήμερα αυτή την οργή και την αγανάκτηση των εργαζομένων. Δεν έχει ούτε την κοινωνική και τη δημοκρατική νομιμοποίηση για να καταστρέψει σε μια ημέρα ότι κατακτήσαμε εδώ και δύο-τρεις γενιές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: