Κυριακή 13 Ιουνίου 2010

Συμμετοχή της ΠΑ.Σ.Ο.ΝΟ.Π. σε κοινό συλλαλητήριο Ομοσπονδιών, Σωματείων και Πολιτών για Δημόσια & δωρεάν Υγεία

Η Πανελλήνια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία Νοσηλευτικού Προσωπικού (ΠΑ.Σ.Ο.ΝΟ.Π.) ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα της ΟΕΝΓΕ, συμμετέχει στο κοινό συλλαλητήριο για την Υγεία την Τρίτη, 15 Ιουνίου και ώρα 07:00μμ στην οδό Αριστοτέλους έξω από το Υπουργείο Υγείας.

Τα όσα εξαγγέλθηκαν από την Υπουργό σχετικά με τη δήθεν ¨αναβάθμιση¨ του Ε.Σ.Υ. και την ολοήμερη λειτουργία των νοσοκομείων, αποτελούν επικοινωνιακές πομφόλυγες μιας Ηγεσίας δίχως όραμα που έρχονται σε πλήρη αναντιστοιχία τόσο με τις πραγματικές προθέσεις της Κυβέρνησης και των τοποτηρητών του Δ.Ν.Τ. όσο και με τις περιορισμένες δυνατότητες του διαλυμένου Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Η υποστελέχωση, η υποχρηματοδότηση και η πολιτική αδυναμία της Κυβέρνησης μπροστά στους εκβιασμούς όλων εκείνων που αποδεδειγμένα καταλήστεψαν το Δημόσιο και λεηλάτησαν τους πόρους του Ε.Σ.Υ. επί δεκαετίες, ενώ θα έπρεπε να τους έχει ήδη οδηγήσει στη Δικαιοσύνη, δεν πείθουν κανέναν ότι το σχέδιο που επιχειρείται να εφαρμοστεί, είναι ικανό να αναβαθμίσει το Ε.Σ.Υ.

Πρόκειται στην ουσία, για τη δημιουργία νοσοκομείων- Α.Ε. πολλών ταχυτήτων, για πράξη ανάθεσης υπηρεσιών Υγείας στην-ούτως ή άλλως προβληματική- Τοπική Αυτοδιοίκηση, που με όρους ελεύθερης αγοράς αργά ή γρήγορα θα αποδειχθούν μη ανταγωνιστικά σε σχέση με τον Ιδιωτικό Τομέα.

Όσο δεν υλοποιείται στη χώρα μας η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, όσο δεν υπάρχουν ελεγκτικοί μηχανισμοί, δικλίδες ασφαλείας και παραδειγματική τιμωρία των επίορκων και των ¨πιράνχας¨, αλλά αντ’ αυτού καλούνται οι πολίτες να καταβάλλουν περισσότερες ιδιωτικές δαπάνες για την Υγεία, όσο δεν επενδύει η Πολιτεία σε ανθρώπινο δυναμικό (κυρίως νοσηλευτικό), η Συνταγματική επιταγή για Δημόσια Δωρεάν Υγεία για όλους θα αποτελεί κενό γράμμα.

Όλοι εμείς που ζούμε καθημερινά το ¨σύστημα εκ των έσω¨, που ερχόμαστε αντιμέτωποι με τον ανθρώπινο πόνο, που δεν πλουτίζουμε από την ανθρώπινη τραγωδία, που δεν λαμβάνουμε ¨χορηγίες¨ ούτε ανακαλύπτουμε άγνωστες πιστώσεις στους λογαριασμούς μισθοδοσίας μας, ενώνουμε τη φωνή μας διεκδικώντας –δυστυχώς-το αυτονόητο.

Γραφείο Τύπου ΠΑ.Σ.Ο.ΝΟ.Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια: