Πέμπτη, 4 Νοεμβρίου 2010

Δεν υπάρχει σάλιο - μόνο φωτογραφίες!

04/11/2010 (ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ)
ΛΟΒΕΡΔΟΣ: 2,3 ΔΙΣ. ΑΝΤΙ ΓΙΑ 3,4: Δεν υπάρχει σάλιο ούτε για νοσοκομεία - μόνο φωτογραφίες!

Μόνο 2,3 δισ. ευρώ δίνει ρευστό χρήμα το υπουργείο Οικονομικών στα νοσοκομεία και το υπόλοιπο 1 δισ. ευρώ που ζητούν, ο Ανδρέας Λοβέρδος τούς διαμηνύει πως θα τους το στείλει σε φωτογραφίες...

Με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων έστειλε μήνυμα προς τις διοικήσεις των νοσοκομείων ότι δεν πρόκειται να πάρουν ούτε ένα ευρώ παραπάνω από τα 2,3 δισ. ευρώ που φαίνεται πως είναι διατεθειμένος να δώσει ο υπουργός Οικονομικών.

Το μαχαίρι στα αιτήματα των διοικήσεων των νοσοκομείων μπαίνει από την κυβέρνηση στο πλαίσιο της σφιχτής δημοσιονομικής πολιτικής που επιβάλλει το Μνημόνιο. Τα νοκοκομεία ζήτησαν 3,4 δισ. ευρώ για το 2011 και το υπουργείο Υγείας δίνει 2,4 δισ. ευρώ, ποσόν που περιορίζεται στα 2,3 δισ. από τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

Κι αν οι δύο υπουργοί μπορεί να τα βρουν μεταξύ τους για 100 εκατ. ευρώ δεν φαίνεται να τα βρίσκουν με τις διοικήσεις των νοσοκομείων, καθώς: «Τα υπόλοιπα (δηλαδή 1 δισ. ευρώ) θα τα πάρουν σε φωτογραφίες», όπως είπε ο κ. Λοβέρδος εξερχόμενος χθες από τη σύσκεψη που είχε στην οδό Νίκης με τον επικεφαλής του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος Γιάννη Καπελέρη και άλλους επιτελείς του υπουργείου Οικονομικών σχετικά με τους ελέγχους στο χώρο της Υγείας και συγκεκριμένα για τις προμήθειες, την ηλεκτρονική συνταγογράφηση και τα οικονομικά των γιατρών του ΕΣΥ.

Από ότι φαίνεται ούτε τσίπα υπάρχει. Μόνο θράσος

Εμείς έχουμε αρκετό σάλιο για όλους σας

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Είχαμε ΦΟΒΟ ότι μας κοροϊδεύουν στο ΣΔΟΕ αλλά ΤΩΡΑ μετά τις "συσκέψεις" με το Υπουργείο Υγείας, ΕΙΜΕΘΑ ΒΕΒΑΙΟΙ.
Τόσους μήνες μας ΖΑΛΙΣΑΝ με δήθεν "κότερα γιατρών", με "καταθέσεις γιατρών" με "φοροφυγάδες γιατρούς" κλπ.
ΟΝΟΜΑΤΑ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΔΕΝ ΜΑΘΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΔΟΕ γιά αυτά τα ΑΔΙΚΗΜΑΤΑ.
Τώρα, γίνεται λένε "σύσκεψη" στο Υπ Υγείας με συμμετοχή ΣΔΟΕ γιά να "ενταθούν" οι έλεγχοι μας λένε στα οικονομικά γιατρών, τις ατασθαλίες με συνταγές κλπ.

ΛΙΓΗ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΒΛΑΦΤΕΙ. ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΣΑΣ ΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΚΥΡΙΟΙ. ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΕΙ, ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΣΑΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΧΑΜΠΑΡΙ.....