Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Διάλογος για τα ιατρεία των πανεπιστημιακών...

Επίσης, κατά τη διάρκεια της χθσινής συνάντησης εργασίας μεταξύ της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας και εκπροσώπων των Ιατρικών Σχολών της χώρας και της ΠΟΣΔΕΠ, ο Αν. Λοβέρδος δέχθηκε το αίτημα των πανεπιστημιακών γιατρών για τοποθέτηση εκπροσώπου τους στα Δ.Σ. των νοσοκομείων του ΕΣΥ τα οποία φιλοξενούν πανεπιστημιακές κλινικές, καθώς και την τοποθέτηση πανεπιστημιακού αναπληρωτή διοικητή ακαδημαϊκών υποθέσεων στα πανεπιστημιακά νοσοκομεία της χώρας.

Οι εκπρόσωποι των Ιατρικών Σχολών της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης ζήτησαν να παραμείνει και πέραν της 1η Ιανουαρίου 2011 το δικαίωμα των πανεπιστημιακών γιατρών τους στη λειτουργία ιδιωτικού ιατρείου, ενώ οι εκπρόσωποι των άλλων Ιατρικών Σχολών ζήτησαν να ανακτήσουν εκ νέου το σχετικό δικαίωμα. Επίσης, οι εκπρόσωποι των πανεπιστημιακών γιατρών ζήτησαν πλήρη ελευθερία επιλογής για τη συμμετοχή τους ή όχι στον θεσμό της λεγόμενης "ολοήμερης λειτουργίας των νοσοκομείων".

Ο υπουργός Υγείας εμφανίσθηκε λίαν διστακτικός έναντι των αιτημάτων για τα ιδιωτικά ιατρεία και την "ολοήμερη λειτουργία των νοσοκομείων", αλλά κάλεσε τους εκπροσώπους των Ιατρικών Σχολών σε κλειστή σύσκεψη με τον υφυπουργό Υγείας Μιχ. Τιμοσίδη προκειμένου να συζητηθούν τα συγκεκριμένα θέματα... Η σύσκεψη έχει ορισθεί για αύριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: