Πέμπτη, 18 Νοεμβρίου 2010

. . . αντί προσλήψεων

Αθήνα, 17/11/2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Ιδού, πώς αντί προσλήψεων, ¨απολύθηκαν¨ ήδη οι πρώτοι 3.000 νοσηλευτές το 2010 »

Συνεχίζεται ακατάπαυστα το κρεσέντο πολιτικής υποκρισίας και άκρατης εκμετάλλευσης, στο δράμα των προσλήψεων νοσηλευτικού προσωπικού.

Η Κυβέρνηση, σε κάθε ευκαιρία «διαρρηγνύει τα ιμάτιά της» πως οι προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού έχουν εξαιρεθεί από το γενικό κανόνα του ¨παγώματος¨ στο Δημόσιο. Ταυτόχρονα, η Κυβερνητική δέσμευση για την πρόσληψη 3.000+3.000 νοσηλευτών μέσα στο 2010, ξεχάστηκε οριστικά.

Σήμερα, ο Υπουργός κ. Λοβέρδος ομολογεί ότι μέχρι το τέλος του χρόνου, μόλις 1250 νοσηλευτές θα διαβούν την πόρτα του ΕΣΥ, τη στιγμή που έχουν συνταξιοδοτηθεί περισσότεροι από 4.000.

Με δεδομένο ότι ο Υπουργός ανοίγει μονομερώς ζήτημα περεταίρω μισθολογικών περικοπών και απολύσεων στο χώρο της Υγείας, παρά τις «διαβεβαιώσεις» του περί του αντιθέτου, και με δεδομένη την περιστολή κατά 500 εκατομμύρια ευρώ του μισθολογικού κόστους στον προϋπολογισμό της Υγείας για το νέο έτος, επιβεβαιώνονται απόλυτα οι εκτιμήσεις μας για την ύπαρξη «κρυφής ατζέντας»με την Τρόικα .

Η, έως τώρα, πεισματική άρνηση του Υπουργού Υγείας για έναν ειλικρινή και έντιμο διάλογο, η μη αναπλήρωση των συνταξιοδοτήσεων, η προαναγγελία περεταίρω μισθολογικών περικοπών μέσω του προϋπολογισμού, η έντονη φημολογία για κατάργηση νοσοκομείων, το πρόσφατο κήρυγμα πολιτικής νομιμοφροσύνης σε προσληφθέντες συναδέλφους μας, την ώρα που «χιλιάδες νέοι δεν έχουν δουλειά», επιβεβαιώνουν απόλυτα την πεποίθησή μας. Άραγε, πόσο κοστολογήθηκε ο πόνος, η ανθρώπινη ζωή και η αξιοπρέπεια στην Ελλάδα, κύριε Υπουργέ;

Γραφείο Τύπου ΠΑ.Σ.Ο.ΝΟ.Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια: