Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Θέμα κατάργησης μονάδων Υγείας ανοίγει ο Αν. Λοβέρδος

18/11/2010 (ΑΥΓΗ)

Βενιζέλος Β.

Θέμα συγχώνευσης και κατάργησης υγειονομικών μονάδων άνοιξε αιφνιδιαστικά χθες ο υπουργός Υγείας, κατά τη διάρκεια της συνάντησης εργασίας που είχε με τους προέδρους των ιατρικών επιστημονικών εταιρειών της χώρας.

Συγκεκριμένα, αλλά χωρίς να δώσει περαιτέρω διευκρινίσεις, ο Αν. Λοβέρδος ανέφερε χαρακτηριστικά τα εξής: "Υπάρχουν μονάδες που δεν θα έπρεπε να υπάρχουν σε μία χώρα της Ε.Ε. Δεν θα πρέπει να αξιολογηθούν ποτέ; Θα αξιολογηθούν".

Στην ίδια ομιλία του, ο υπουργός Υγείας σημείωσε ότι από τον Απρίλιο του 2011 θα ξεκινήσει η αξιολόγηση των νοσοκομειακών μονάδων, ενώ είναι γνωστό ότι μέχρι τον Απρίλιο του 2011 επίσης θα είναι έτοιμος και ο υγειονομικός χάρτης της χώρας, εργαλείο το οποίο αναμένεται να χρησιμοποιήσει ο Αν. Λοβέρδος προκειμένου να προχωρήσει στην αξιολόγηση της σκοπιμότητας και της ποιότητας της λειτουργίας κάθε υγειονομικής μονάδας της χώρας.

Υπενθυμίζεται, πάντως, ότι ο Αν. Λοβέρδος είχε διαψεύσει κατ'' επανάληψη, με κατηγορηματικότητα και σε υψηλούς τόνους κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου το ενδεχόμενο να προχωρήσει στη συγχώνευση ή την κατάργηση νοσηλευτικών μονάδων του ΕΣΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: