Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Από την πίσω πόρτα ο Παπανδρέου για να αποφύγει τους διαδηλωτές

Του ΣΥΜ. ΣΟΛΤΑΡΙΔΗ  (ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ)

«Ιστορική» χαρακτήρισε την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Κομοτηνή ο περιφερειάρχης Αρης Γιαννακίδης. Θα μπορούσε όντως να ήταν, εάν απουσίαζε η φιλοδοξία κάποιων τοπικών πολιτικών της Ροδόπης και ο «οίστρος» των υπηρεσιακών ιθυνόντων, οι οποίοι μετέτρεψαν με τις λανθασμένες πράξεις και αποφάσεις την επίσκεψη σε «ανιστόρητη».

Συγκεκριμένα:

1 Δεν πρόβλεψαν ότι ο οικισμός Δημάριο, στην ελληνοβουλγαρική μεθόριο, είναι σε σημαντικό υψόμετρο και ότι πιθανώς να υπάρχει, όπως υπήρχε, ομίχλη και να μην μπορέσει να προσγειωθεί το ελικόπτερο, όπως και δεν προσγειώθηκε. Ο πρωθυπουργός και η συνοδεία του καθυστέρησαν να φτάσουν στην Κομοτηνή 4 ώρες, με αποτέλεσμα να εισπράξει την αγανάκτηση των παρισταμένων.

2 Σε απόσταση δύο χιλιομέτρων από την είσοδο του ξενοδοχείου 90 οπαδοί του ΠΑΜΕ διαμαρτύρονταν για το Μνημόνιο και την ακολουθούμενη οικονομική πολιτική. Απέναντί τους, 50 αστυνομικοί. Κάποια στιγμή θέλησαν να διασπάσουν τους αστυνομικούς, οπότε κάποιοι έδωσαν διαταγή και αμέσως έπεσαν τέσσερα δακρυγόνα σε απόσταση μισού μέτρου, με αποτέλεσμα να λιποθυμήσουν γυναίκες και άτομα μεγάλης ηλικίας.

3 Απέναντι από την είσοδο του ξενοδοχείου και μέσα στον πανεπιστημιακό χώρο υπήρχαν διαμαρτυρόμενοι απολυμένοι των Ελληνικών Κλωστηρίων, οι οποίοι δικαίως «φώναζαν», αφού όλες οι κυβερνήσεις τούς «έχουν τάξει λαγούς με πετραχήλια» ότι θα λάβουν τα δεδουλευμένα. Κάποιος φωστήρας όμως έδωσε διαταγή και έφερε τρεις κλούβες μπροστά τους για να «προφυλάξουν», δήθεν, τον πρωθυπουργό.

Αποτέλεσμα ήταν οι απολυμένοι να αρχίσουν να πετάνε πέτρες και αβγά , οπότε οι αστυνομικοί τούς πέταξαν ένα δακρυγόνο, το οποίο τους το ξαναπέταξαν πίσω, για να βρεθεί τελικά μπροστά στους δημοσιογράφους. Και τότε άρχισαν οι βρισιές κατά του Αρη Γιαννακίδη και του Γιώργου Πεταλωτή: «Κλέφτες», «ψεύτες», «τα φάγατε» κ.λπ.

4 Μέσα σε αυτό το πανδαιμόνιο ακούγεται ότι φτάνει ο Γιώργος Παπανδρέου. Βγαίνουν στην είσοδο του ξενοδοχείου υπουργοί, βουλευτές, περιφερειάρχης, δήμαρχοι και στελέχη. Επειτα από μισή ώρα αναμονής, γυρνάνε την πλάτη τους και ξαναμπαίνουν μέσα. Ο πρωθυπουργός πέρασε στον κήπο του ξενοδοχείου με αυτοκίνητο της Ασφάλειας με συμβατικές πινακίδες και μπήκε από την πίσω πόρτα.

5 Αναρωτήθηκαν όλοι ποιοι ήταν αυτοί που αποφάσισαν να «φυγαδεύσουν» τον πρωθυπουργό της χώρας από 200 άτομα, τα οποία είχαν μπροστά τους σύρμα, κλούβες και αστυνομικές δυνάμεις και διέθεταν μόνο «φωνή, αγανάκτηση, αβγά και πέτρες».

Δεν υπάρχουν σχόλια: