Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – KATAΓΓΕΛΙΑ

Οι εργαζόμενοι στην εταιρεία που έχει αναλάβει την καθαριότητα του νοσοκομείου είναι απλήρωτοι από το Δεκέμβριο.
Καταγγέλλουμε την καθυστέρηση των πληρωμών και απαιτούμε την άμεση εξόφληση όλων των  δεδουλευμένων. Δηλώνουμε απερίφραστα πως σε κάθε άλλη περίπτωση θα βρεθούμε άμεσα σε σύγκρουση με τον εργολάβο.
Απαιτούμε από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες (που άλλωστε προβλέπονται και από τη σύμβαση με την εταιρεία) για την άμεση πληρωμή όλων των δεδουλευμένων και τον έλεγχο της τήρησης των υποχρεώσεων του εργολάβου προς τους εργαζόμενους.  Σε κάθε άλλη περίπτωση η Διοίκηση θα θεωρηθεί συνυπεύθυνη για τη δεινή οικονομική κατάσταση που οδηγούνται οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα.
Δηλώνουμε πως θα σταθούμε αλληλέγγυοι και θα παλέψουμε στο πλάι των εργαζομένων στην καθαριότητα εναντίον της στυγνής τους εκμετάλλευσης και της κατάργησης θεμελιωδών εργασιακών δικαιωμάτων.
Κατανοούμε πως η κατάργηση κάθε εργασιακού δικαιώματος, το βάθεμα της εκμετάλλευσης και η εφαρμογή ελαστικών μορφών εργασίας, μπορεί να ξεκινούν από ορισμένους κλάδους που θεωρούνται «εύκολοι στόχοι», τελικός όμως στόχος αποτελεί η επέκτασή τους στο σύνολο των εργαζομένων. Υπό αυτό το πρίσμα η υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων έναντι αυθαιρεσιών κράτους και εργοδοτών αποτελεί για εμάς κάτι πολύ σημαντικότερο από ζήτημα αλληλεγγύης και συμπαράστασης. Αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για τη θωράκιση και τη διεύρυνση και των δικών μας εργασιακών δικαιωμάτων, ειδικά σε μια συγκυρία που δέχονται βάρβαρη επίθεση.
Καλούμε τους εργαζόμενους στην καθαριότητα σε κοινούς αγώνες, με στόχο την ανατροπή της πολιτικής που θίγει τα συμφέροντα και τα δικαιώματα μας και μας οδηγεί στη βαθύτερη εκμετάλλευση.
Ο εργασιακός μεσαίωνας που σχεδιάζουν και εφαρμόζουν θα ανατραπεί από τους αγώνες μας.

Το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου «Αττικόν»

Δεν υπάρχουν σχόλια: