Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

21η ΑΠΡΙΛΙΟΥ: ΑΠΟ ΤΗ ΧΟΥΝΤΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΩΝ…ΣΤΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΩΝ!


Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΝΑΤΟΪΚΟΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΣ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΤΟΥΣ ΥΠΟΒΑΘΡΟ!
Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΗ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟ! ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ! 
Η αμερικανονατοϊκή «χούντα» των Απριλιανών του 1967, η οποία επέβαλε σαν σήμερα την τρισάλθια μπότα της στη χώρα, μπορεί για πολλούς να είναι μια περασμένη και ξεχασμένη υπόθεση.
Λάθος!
Η χούντα των Παπαδόπουλου – Ιωαννίδη μπορεί να «έπεσε» το 1974 αλλά μια νέα χούντα έχει εγκαθιδρυθεί!!!
Η δικτατορία των Απριλιανών έχει αντικατασταθεί, εδώ και πολύ καιρό, από την ωμή και αδίστακτη δικτατορία των κεφαλαιαγορών!!!
Όσοι σήμερα μιλάνε ακόμα για δημοκρατία μάλλον αναφέρονται σε όνειρα θερινής νυκτός!
Η αστική κοινοβουλευτική δημοκρατία πάντα ήταν μια περιορισμένη δημοκρατία και πολιτική μορφή για την άσκηση της πραγματικής εξουσίας του κεφαλαίου.
Η διαφορά είναι ότι σήμερα έχουν καταρρεύσει και τα τελευταία ίχνη δημοκρατισμού του αστικού συστήματος.
Ο βασιλιάς είναι πλέον γυμνός!
Η αστική αντιπροσωπευτική δημοκρατία έχει αυτοακυρωθεί το αστικό Κοινοβούλιο είναι διάτρητο φύλλο συκής, χωρίς δυνατότητα λήψης αποφάσεων.
Οι κυβερνήσεις στις διάφορες χώρες, οι οποίες δεν θέλουν να έρθουν σε σύγκρουση και σε ρήξη με τονεοφιλελευθερισμό και τον ίδιο τον καπιταλισμό από τη σκοπιά μιας εναλλακτικής οικονομικο-κοινωνικής προοπτικής, είναι υποχρεωμένες να μετατρέπονται σε πιόνια και αθύρματα τωνκεφαλαιαγορών, ενώ πρωθυπουργοί και υπουργοί εξελίσσονται σε «υπαλλήλους» του χρηματιστικού κεφαλαίου!
Η δημοκρατία σε κάθε χώρα, ιδιαίτερα στο επίπεδο της ΕΕ, ακυρώνεται αφενός από την υπερεθνική ελίτ των Βρυξελλών και αφετέρου από τον οδοστρωτήρα των αγορών.
Είναι χαρακτηριστικό πως οι κεφαλαιαγορές ήταν που έσυραν πρώτα την Ελλάδα και μετά Ιρλανδία καιΠορτογαλία, στον ΚΑΙΑΔΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ με τις κυβερνήσεις να ακολουθούν πειθήνια τις βρώμικες υπαγορεύσεις τους.
Είναι χαρακτηριστικό, επίσης, ότι οι κεφαλαιαγορές πιέζουν αυτήν την περίοδο για αναδιάρθρωση τουελληνικού χρέους, σύμφωνα με τα συμφέροντά τους, μαζί με περισσότερη και σκληρότερη λιτότητα!
Φτάνει ένα νεύμα, μια κίνηση και πολύ περισσότερο μια κακή βαθμολόγηση από τους γνωστούς οίκους αξιολόγησης Moody’s, Standard & Poors και Fitch, που αποτελούν την αιχμή του δόρατος των αγορών, για να πειθαρχήσουν πανικόβλητες οι κυβερνήσεις στις άπληστες ορέξεις του χρηματιστικού κεφαλαίου.
Φυσικά, η δικτατορία των κεφαλαιαγορών, ως του σιδερένιου ηγεμονικού βραχίονα του πολυεθνικού κεφαλαίου, μπορεί να έχει παγκόσμιο, περίπου, χαρακτήρα, με πολιτικό-κρατικό-στρατιωτικό αρχιστυλοβάτη το πλέγμα ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ – Ιαπωνία, ωστόσο είναι πολύ πιο ακραία και κυνική για τις μικρότερες χώρες, ιδιαίτερα τις περιφερειακές, και σχεδόν απροκάλυπτη για τις χώρες του δεύτερου και τρίτου κόσμου, ενώ σε πολλές περιπτώσεις η δικτατορία των κεφαλαιαγορών μεταφράζεται και σε πολιτική δικτατορία.
Η Ελλάδα έχει μετατραπεί και εξελίσσεται αυτήν την περίοδο σε «μπανανία» και «μισοαποικία τηςτρόικα και του χρηματιστικού κεφαλαίου και η κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου σε άφωνη προέκταση των συμφερόντων τους!
Αυτή την ώρα η χώρα χρειάζεται μια μεγάλη προοδευτική ανατροπή με ένα νεο σοσιαλιστικό ορίζοντα, η οποία θα ανοίξει δρόμους για νέες οικονομικοκοινωνικές σχέσεις, οι οποίες θαθεμελιώνονται στη συλλογική ιδιοκτησία των βασικών μέσων παραγωγήςκαι των στρατηγικών υπηρεσιών, στη συλλογική συμμετοχή στη διαχείρισή τους, στην αλληλέγγυα κοινωνική δικαιοσύνη και σε μια οικονομία που δεν θα έχει ως στόχο το ατομικό κερδος αλλά το δημόσιο και  κοινωνικό συμφέρον, μαζί με την οικολογική επαναδιαμόρφωση των σχέσεων ανθρώπου-φύσης

Δεν υπάρχουν σχόλια: