Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Έλεγχος από την αστυνομία στο Αγλαΐα Κυριακού για τα ράντζα στους διαδρόμους


24/05/2011

Το λόγο για τη νοσηλεία ασθενών σε ράντζο ζήτησαν αστυνομικοί από γιατρό του νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» στη γενική εφημερία του νοσοκομείου στις 4:30 τα χαράματα.
aglaia_kuriakouΌπως ανακοινώθηκε από την Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Αθήνας-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), σε γενική εφημερία του νοσοκομείου και στις 4.30 το πρωί εμφανίστηκαν αστυνομικοί στους θαλάμους νοσηλείας για να ελέγξουν διευθύντρια του ΕΣΥ που εφημέρευε, επειδή νοσήλευε σε ράντζο.
Η διοίκηση της ΕΙΝΑΠ «καλεί τον υπουργό Υγείας να προστατεύσει το έργο των νοσοκομειακών γιατρών και να σταματήσει να δημιουργεί κλίμα που παρακινεί σε τέτοιες συμπεριφορές.
Πρέπει να αντιληφθούν όλοι, προϊσταμένη Αρχή, θεσμικοί παράγοντες της πολιτείας αλλά και οι πολίτες που προσέρχονται στην εφημερία κάθε νοσοκομείου, ότι οι γιατροί είναι αποκλειστικά και μόνο υπεύθυνοι για την ιατρική φροντίδα του κάθε περιστατικού και όχι για τη διοικητική διαχείρισή του.
Σύμφωνα με το προεδρείο της ΕΙΝΑΠ, η ύπαρξη ράντζων είναι διοικητική μέριμνα, αφού είναι αυτονόητο ότι αυτά δεν τα φέρνουν οι γιατροί από τα σπίτια τους:
'Εμείς πρώτοι νιώθουμε προσβεβλημένοι όταν πολλές φορές αναγκαζόμαστε να περιθάλπουμε αρρώστους και καμιά φορά βαριά αρρώστους σε ράντζα, αλλά έστω κι αυτή η νοσηλεία είναι προτιμότερη από τη μη νοσηλεία όταν η φύση του περιστατικού τη χρειάζεται.
Προειδοποιούμε ότι θα παλέψουμε να κρατήσουμε το χώρο των νοσοκομείων μακριά από κρατικές παρεμβάσεις που ουσιαστικά βάζουν εμπόδια στην άσκηση της ιατρικής"
http://www.healthview.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: