Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Απεργεί


Ο.Ε.Ν.Γ.ΕΟμοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας
O.E.N.G.E. Federation of Hospital Doctors of Greece

Το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Πολιτικής σε συνδυασμό με το «Σύμφωνο για το Ευρώ» και την ενδεχόμενη αναδιάρθρωση του χρέους με τους όρους των δανειστών και της αγοράς, προδιαγράφουν θεσμοθετημένη λιτότητα διαρκείας,ιδιωτικοποίηση όλων των κοινωνικών αγαθών και πλήρη  εκποίηση της δημόσιας περιουσίας για να παραμείνουν  αλώβητα  από την κρίση τα κέρδη του μεγάλου επιχειρηματικού κεφαλαίου, η φορολογική ασυλία του πλούτου, τα προνόμια του πελατειακού πολιτικού συστήματος, η παντοδυναμία της χρηματοπιστωτικής μαφίας και της διεθνούς τοκογλυφίας.  Αυτό είναι ένα τριτοκοσμικό κοινωνικό μοντέλο γενικευμένης φτώχειας, ακραίων ανισοτήτων  και περιθωριοποίησης μεγάλων τμημάτων του πληθυσμού που παράγει καθημερινά απόγνωση, ανασφάλεια, συλλογική κατάθλιψη, αλλά ταυτόχρονα κοινωνική αγανάκτηση και οργή.
Η ΟΕΝΓΕ είχε πολύ έγκαιρα προειδοποιήσει την κοινωνία ότι «οι οριζόντιες περικοπές στο ΕΣΥ και η ακύρωση προγραμματισμένων βελτιώσεων, στο βωμό του Μνημονίου, βλάπτουν σοβαρά την Υγεία». Οι τελευταίες εξελίξεις επιβεβαιώνουν με τραγικό τρόπο την εκτίμηση αυτή. Καθημερινά θρηνούμε θύματα ή κινδυνεύουν  ανθρώπινες ζωές,  εξ αιτίας των ελλείψεων ιατρικού –νοσηλευτικού προσωπικού και υποδομών στα περισσότερα νοσοκομεία της χώρας. Τα κλειστά κρεβάτια ΜΕΘ αυξάνονται με αποτέλεσμα τη συνεχιζόμενη απώλεια άνω των 2500 αποτρέψιμων θανάτων ετησίως, νέων στην πλειοψηφία τους ανθρώπων.
Οι εργαζόμενοι και το συνδικαλιστικό κίνημα σ΄ αυτή τη κρίσιμη περίοδο αποτελούν τον κοινωνικό πόλο αντίστασης και ανατροπής αυτών των νεοφιλελεύθερων πολιτικών οργανώνοντας αποφασιστικούς και δυναμικούς αγώνες, στηρίζοντας τις μεγαλειώδεις λαϊκές κινητοποιήσεις που αναπτύσσονται αυτή τη περίοδο στις πλατείες και απαιτώντας πολιτικές λύσεις διεξόδου από την κρίση.
Η ΟΕΝΓΕ καλεί τους γιατρούς του ΕΣΥ που εργάζονται σε Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά Ιατρεία να συμμετάσχουν μαζικά στην καθολική απεργία της Τετάρτης 15 Ιουνίου και να ενώσουν τη φωνή τους στις συγκεντρώσεις και πορείες που θα πραγματοποιηθούν σ΄ όλη τη χώρα. Η ΟΕΝΓΕ θα συμμετάσχει και στις κινητοποιήσεις που θα πραγματοποιηθούν όταν συζητιέται και ψηφίζεται από την Ολομέλεια της Βουλής το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, ώστε η Βουλή και το Σύνταγμα να κατακλυστεί από απεργούς και διαδηλωτές που θα εμποδίσουν το νέο έγκλημα σε βάρος των εργαζομένων και της χώρας μας

Δεν υπάρχουν σχόλια: