Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Αδιόριστοι γιατροί καταγγέλλουν όργιο ρουσφετιών στο Θριάσιο Νοσοκομείο(Υgeianet)


Συνάδελφοι που αναμένουν χρόνια να ολοκληρωθούν οι κρίσεις και να διοριστούν στο ΕΣΥ καταγγέλλουν  στοYgeianet τη Διοικήτρια της 2ης ΥΠΕ κ. Παπανικολάου Χ, η οποία αξιοποιεί την εγκύκλιο του Υπουργείου γιααναστολή κρίσεων γιατρών προκειμένου να προβεί σε ανάκληση των προκηρύξεων με στόχο:
α. την κατάργηση συγκεκριμένων θέσεων
β. την ικανοποίηση ρουσφετιών με παράνομες μεταθέσεις στις δημιουργούμενες κενές θέσεις
γ. την επαναπροκήρυξη των θέσεων προς βόλεμα ημετέρων
(Κλικ εδώ για να ανακτήσετε το έγγραφο της κ. Παπανικολάου)
Τα ανωτέρω πραγματοποιούνται σε συνεργασία με το Διοικητή του Θριάσιου Νοσοκομείου και ερήμην του ΔΣ του Νοσοκομείου που αποφάσισε τα αντίθετα. Μάλιστα καταγγέλλεται πως προχώρησαν σε ανάκληση θέσεων που βρίσκονται ήδη στους εισηγητές και με δική τους ευθύνη για χρόνια δεν προχωρούσαν οι κρίσεις επειδή στους υποψήφιους δεν υπήρχε «δικός τους» γιατρός.
Χαρακτηριστικά θέση ορθοπεδικού της οποίας εκκρεμούσε η κρίση πάνω από δύο χρόνια (με περισσότερους από 20 υποψήφιους)  δεν κρινόταν, ενώ μεταγενέστερη προκήρυξη ορθοπεδικού έχει ήδη κριθεί από μηνών.  Η προκήρυξη αυτή ήδη ανακλήθηκε και μέσα σε χρόνο ρεκόρ μικρότερο της εβδομάδας καλύφθηκε με μετάθεση ορθοπεδικού αποσπασμένου από Λευκάδα στο Θριάσιο για να γίνει χρήση του επαίσχυντου νόμου του Λοβέρδου που νομιμοποιεί τα προσωπικά ρουσφέτια. Συγκεκριμένα, οι ευρισκόμενοι σε απόσπαση γιατροί κατά την ψήφιση του νόμου για τις μεταμοσχεύσεις - και μόνο αυτοί - και μόνο με υπογραφή του υπουργού - μονιμοποιούνται σε κενές οργανικές θέσεις του Νοσοκομείου όπου είναι αποσπασμένοι.
Ο φωτογραφικός αυτός νόμος που πέρασε λάθρα μη λαμβάνοντας υπόψη τους νόμους για τις μεταθέσεις γιατρών, δεν μπορούσε στην προκείμενη περίπτωση να εφαρμοσθεί για το σύζυγο της ευνοούμενης και γι'' αυτό επιστρατεύθηκαν η κ. Παπανικολάου και ο Διοικητής του Θριασίου προκειμένου να καταργήσουν προκηρύξεις, ώστε να δημιουργηθούν κενές θέσεις και να τύχει εφαρμογής ο ανωτέρω νόμος. Έγραψαν έτσι στα παλιά τους τα παπούτσια τους δεκάδες υποψήφιους.
Παρόμοια έπραξαν και για θέση ουρολόγου και έπεται συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: