Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

ΑΡΜΑΓΕΔΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ! ΥΠΟ ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΟ 50% ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ!


ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ Ο Δ. ΡΕΠΠΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΩΝΤΑΣ ΝΑ ΘΟΛΩΣΕΙ ΤΑ ΝΕΡΑ!
 ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΚΑΙ ΤΑ ΕΙΔΙΚΑ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΑ ΔΙΚΑΣΤΩΝ, ΕΝΣΤΟΛΩΝ, ΓΙΑΤΡΩΝ ΚΛΠ
Στο χθεσινό Υπουργικό Συμβούλιο ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, κ. Ρέππας ήταν για πρώτη φορά ανατριχιαστικά ειλικρινής κατά τη συνάντηση που είχε με δημοσιογράφους: τα επόμενα 2-3 χρόνια θα υπάρξουν μαζικές απολύσεις από το δημόσιο!
Σήμερα, όμως σε έκτακτη συνέντευξη τύπου  (παρόντος του υφυπουργού Ντ. Ρόβλια), ο Δ. Ρεππας επιχείρησε, φανερά πανικοβλημένος να θολώσει τα νερά "διαψεύδοντας", δήθεν, ότι θα γίνουναπολύσεις δημοσίων υπαλλήλων. Στη συζήτηση με τους δημοσιογράφους ο υπουργός επιχείρησε να τετραγωνίσει τον κύκλο, λέγοντας ότι ναι μεν το προσωπικό της Δημόσιας Διοίκησης θα μειωθεί κατά 150.000 άτομα (από 330.000 σήμερα) έως το 2015, αλλά ότι αυτό θα γίνει με τις συνταξιοδοτήσεις και τον περιορισμό των προσλήψεων!

Λίγο αργότερα κατά την ίδια συζήτηση, ο υπουργός παραδέχτηκε, εμμέσως πλην σαφέστατα ότι θα γίνουν απολύσεις χωρίς όμως να πει τη λέξη "απολύσεις". Συγκρεκριμένα, υποστήριξε ότι κάτι τέτοιο θα ήταναντισυνταγματικό και δήλωσε ότι "τώρα ο τρόπος είναι να καταργήσεις οργανικές θέσεις".
Κοινώς δεν θα σας απολύσουμε, (γιατί μας το απαγορεύει το Σύνταγμα της επάρατης Μεταπολίτευσης, το οποίο και θα αναθεωρήσουμε το 2013, αλλά πρώτα θα καταργήσουμε την οργανική σας θέση και μετά θα σας ενημερώσουμε ότι απολύεστε! 

Με σκοπό την πληρέστερη ενημέρωσή σας παραθέτουμε το πρωϊνό ρεπορτάζ της iskra σχετικά με τα όσα δήλωσε χθες ο Δ. Ρέππας αλλά και τις κυφορορούμενες μειώσεις στα ειδικά μισθολόγια

Ο υπουργός επιβεβαίωσε πως κυβέρνηση - τρόικα έχουν συμφωνήσει στον ανελαστικό και απολύτως συγκεκριμένο στόχο της μείωσης των εργαζομένων στο Δημόσιο κατά 150.000 άτομα μέχρι το 2015!
Τα μαθηματικά αυτής της απλής, αλλά συνάμα αποκρουστικής, εξίσωσης σημαίνει πως σχεδόν οι μισοίαπό τους περίπου 330.000 δημοσίους υπαλλήλους πρέπει να αποχωρήσουν, είτε μέσωσυνταξιοδότησης είτε μέσω απόλυσης. 
Στο πλαίσιο των διαδικασιών αυτών, στους στόχους των δυνάμεων (ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑΟΣ) που στηρίζουν την κυβέρνηση εντάσσεται και η άρση της συνταγματικής πρόβλεψης για μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων. Όπως σημείωσε ο κ. Ρέππας αυτό μπορεί να γίνει από το 2013, όταν και θα έχει περάσει το προβλεπόμενο χρονικό όριο από την τελευταία αναθεώρηση του 2008. 
Επίκειται, λοιπόν, η απόλυτη κατάρρευση της δημόσιας διοίκησης καθώς σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του ΟΟΣΑ, η Ελλάδα ήδη έχει το μικρότερο αριθμό υπαλλήλων στον πυρήνα του κράτους μετά την Ιαπωνία! Στην ίδια, μάλιστα, έκθεση επισημαίνεται η επικείμενη κατάρρευση της διοικητικής μηχανής, λόγω έλλειψης... προσωπικού! Το εξωφρενικό είναι πως στην ως άνω έκθεση δεν προτείνεται προτείνεται κανένα ουσιαστικό μέτρο ανάσχεσής της κατάρρευσης, αλλά αντιθέτως, προτείνεται με δογματική επιμονή η ένταση των μνημονιακών μεταρρυθμίσεων.
Προς το παρόν από τα "πριόνια" του μνημονιακού προγράμματος εξαιρούνται οι εκπαιδευτικοί και οιένστολοι, που αριθμούν περί τους 190.000 και 155.000 αντίστοιχα.
Ρέππας: Σπάμε τα ταμπού (όπως τους ζήτησε και ο Τόμσεν)
Χρησιμοποιώντας την ίδια μάλιστα ορολογία με αυτή του Π. Τόμσεν κατά την ομιλία του στο συνέδριο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης ο κ. Ρέππας έκανε λόγο για "ταμπού, όταν αναφέρθηκε στο ζήτημα της "μη-  εθελοντικής περικοπής θέσεων εργασίας".
Συγκεκριμένα, παραδέχτηκε ότι από τη διαδικασία της εφεδρείας δεν επιτεύχθηκαν οι εμμονικοί στόχοι κυβέρνησης - τρόικας για μείωση του προσωπικού κατά 30.000, υπογράμμισε, όμως, ότι βασικός στόχος ήταν να δοθεί το μήνυμα ότι "δεν υπάρχουν κάστρα και ταμπού". Για το λόγο αυτό, σημείωσε, (και όχι για τα αποτελέσματά της) η εφεδρεία αποτελεί δραστικό μέτρο!
Κοινώς ο κ. Ρέππας ομολόγησε εμμέσως πλην σαφέστατα πως ο σχεδιασμός ήταν εξαρχής για μαζικές απολύσεις, με την εφεδρεία να αποτελεί ένα απλό...προκαταρκτικό!
Προς το παρόν βάζουμε και άλλους στην εφεδρεία...
Από το ρεπορτάζ του Υπουργικού Συμβουλίου αλλά και από τις δηλώσεις Ρέππα προκύπτει ότι θα υπάρξει επιτάχυνση των διαδικασιών ώστε να υπάρξουν άμεσες αποχωρήσεις 30.000 υπαλλήλων μέσω εφεδρείας.
Με τα μέχρι τώρα δεδομένα περίπου 10.000 θα μπουν σε εφεδρεία ή προσυνταξιοδοτικό καθεστώς. 
Έτσι μελετώνται μέτρα διεύρυνσης της δεξαμενής, τόσο για το πρώτο κύμα εφεδρείας όσο και για τα επόμενα. Τέτοια ενδεχόμενα μέτρα είναι η ένταξη εκπαιδευτικών ή εργαζόμενων του ΕΣΥ, παράταση του χρόνου εφεδρείας και μείωση του ορίου ηλικίας για ένταξη σε προσυνταξιοδοτικό καθεστώς.
Κούρεμα με την "ψιλή" και για τα ειδικά μισθολόγια τον Ιανουάριο!!!
Την ίδια στιγμή που οι διοκητικοί δημόσιοι υπάλληλοι μπαίνουν στον προθάλαμο της απόλυσης, η κυβέρνηση Παπαδήμου επιβεβαιώνει την προσαρμογή των ειδικών μισθολογίων (ένστολοι, ιατροί ΕΣΥ, δικαστές, μέλη ΔΕΠ κλπ) στα επίπεδα και τη φιλοσοφία του ενιαίου μισθολογίου - πεινολογίου των πρώτων!
Σύμφωνα με σημερινό ρεπορτάζ του "ΕΘΝΟΥΣ" θα υπάρχει κούρεμα (κατάργηση επιδομάτων) της τάξης 15% - 20% (;) με νομοσχέδιο - "σκούπα" που θα κατατεθεί εντός του Ιανουαρίου.
Ουσιαστικά, η τρόικα και οι δυνάμεις που στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου, αφού λεηλάτησαν όλη την κοινωνία (δημόσιους υπαλλήλους, μικρές επιχειρήσεις, απολυμένους και χαμηλόμισθους του ιδιωτικού τομέα) τώρα χτυπούν στο τέλος και τους κλάδους, από τις τάξεις των οποίων προέρχονται οι "κέρβεροι" του αστικού κράτους τόσο στο επίπεδο της καταστολής των κοινωνικών αγώνων (πχ αστυνομία, δικαστές) όσο και της ιδεολογικής χειραγώγησης των υποτελών τάξεων (καθηγητές ΑΕΙ που εντστερνίζονται την κυρίαρχη ιδεολογία).
Το συμπέρασμα που προκύπτει είναι πως κανένας εργαζόμενος οπουδήποτε και αν εργάζεται είτε στονιδιωτικό τομέα είτε στο δημόσιο τομέα, και κάτω απο οποιοδήποτε μισθολόγιο, δεν πρόκειται να γλυτώσει τον αρμαγεδώνα του μνημονιακού προγράμματος. Απέναντι σε αυτόν τον οδοστρωτήρα απαιτείται η μέγιστη δυνατή κοινωνική και ταξική συσπείρωση αλλά και η πολιτικοποίηση των αιτημάτων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: