Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2012

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο "Ευαγγελισμός"


http://www.ygeionomikoi.gr
ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
Ρεπορταζ από τη σημερινή κινητοποίηση
Πραγματοποιήθηκε και σήμερα Τέταρτη 25-1-2012 μαζική συνέλευση όλων των εργαζομένων στον Ευαγγελισμό. Η συνέλευση απαίτησε να δεσμευτεί δημόσια σε μια σειρά αιτήματα, ο διοικητής του νοσοκομείου κ. Θεοδωρου. όπως τελικά έγινε.
Η σημερινή συνέλευση υλοποίησε τις έξης προτάσεις που είχαν αποφασιστεί χθες στη Γενική Συνέλευση, αλλά ανέδειξε και είχε θετικές απαντήσεις σε μια σειρά ζητήματα:
Συγκεκριμένα:
1. Έστειλε μια μεγάλη αντιπροσωπεία να αποκλείσει τα ταμεία για 5ευρω και τα απογευματινά ιατρεία
2. Στη διαπραγμάτευση με τον διοικητή πέτυχε 6μηνο διακανονισμό των κρατήσεων μας, από την εφαρμογή του μισθολογίου με προοπτική αυτό να γίνει ακόμα και 12μηνο, μιας και δεκάδες συνάδελφοι/ισσες έχουν χρεωστικό υπόλοιπο ή θα πάρουν ελάχιστα χρήματα για μηνιάτικο.
3. Προτείναμε και δεσμεύτηκε ο διοικητής να ανοίξει διαμερίσματα (δωρεές) του νοσοκομείου και να παραχωρηθούν σε συναδέλφους που αντιμετωπίζουν οξύ πρόβλημα στέγασης.
4. Δήλωσε ότι θα επιτρέπει σε όσους συναδέλφους/ισσες αντιμετωπίζουν οξύ πρόβλημα, να πηγαίνουν στη τραπεζαρία του νοσοκομείου (Πρέπει να πούμε πως μας είπε ότι μπορούν όλοι να τρώνε με 3,5 € και φυσικά αρνηθήκαμε)
Τέλος απείλησε με νομικά μέτρα αν προχωρήσουμε σε κλείσιμο εφημερίας
Μετά το τέλος της συνέλευσης μεγάλη αντιπροσωπεία 50 συναδέλφων από όλους τους κλάδους ενημέρωσε όλα τα τμήματα για την αυριανή νέα Γενική Συνέλευση και την Πορεία αύριο Πέμπτη 26/1 στο Υπουργείο Υγείας στις 9.30 το πρωί.
Να σημειώσουμε την αδιαφορία του μονοπαραταξιακού Διοικητικού Συμβούλιου του σωματείου (ΠΑΜΕ) για την επιτυχία της συνέλευσης και τω δράσεων, αφού δεν έβγαλε ούτε μια ανακοίνωση, έστω για τα μάτια του κόσμου.
Αντίθετα εμφανίστηκε, όταν είδε πως μαζεύτηκε κόσμος στη πύλη το πρωί.
Η επιτυχία της σημερινής μαζικής κινητοποίησης των εργαζομένων, οφείλεται στη Ανοιχτή Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα στην οποία πρωτοστατούν πολλοί νεοι συνάδελφοι/ισσες, καθώς και στην σημαντική συμβολή της Ενωτικής Πρωτοβουλίας (ανεξάρτητο αριστερό σχήμα στον Ευαγγελισμό). Αποτυπώνει την αυξανομένη διάθεση και συμμέτοχη πολλών εργαζομένων να αγωνιστούν για τα προβλήματα και να αντισταθούν στην επίθεση που δέχονται από τις πολιτικές του μνημονίου αψηφώντας τις απειλές και τους εκβιασμούς της διοίκησης και των παρατρεχάμενων σε αυτή.


Τι θα γίνει συνάδελφοι στο ΑΤΤΙΚΟ;

Θα γίνει επι τέλους Γενική Συνέλευση, ή δεν χρειάζεται πια αφου τα προβλήματά μας λύθηκαν (το απέδειξε και η κοπή της πίτας αγκαλιά με την διοίκηση) και το μόνο που απομένει είναι τα ψηφαλάκια για την ΠΟΕΔΗΝ;

Δεν υπάρχουν σχόλια: