Κυριακή 1 Μαρτίου 2009

ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΗ ΝΑΥΑΡΧΙΔΑ ΑΠΟ ΤΟ BLOG ΑΝΤΙΣΗΠΤΙΚΟ

Thursday, February 26, 2009

Όταν δένουν η εικόνα και το κείμενο.

Η Ναυαρχίδα τα'δωσε όλα.
Δεν θα μπορούσε να υπάρξει πιο πετυχημένη δημοσίευση του υπο-ΜΝΗΜΑΤΟΣ της "πλειοψηφίας" των "φορέων" από τον τρόπο δημοσίευσης του στη ναυαρχίδα.
Τι εννοώ ;
Δημοσιεύεται δηλαδή το υπό-μνημα των "φορέων" και ΑΚΡΙΒΩΣ από κάτω δημοσιεύεται αυτή εδώ τη φωτογραφία :
Image Hosted by ImageShack.us

Τι σου κάνει το καταραμένο το ασυνείδητο των υγειονομικών !!!
Άμα είναι να μιλήσει, θα μιλήσει με τον τρόπο του.
Μετά τις υπογραφές των "φορέων" της πλειοψηφίας, να και η φωτογραφία, από κάτω με τις νοσοκόμες με μίνι και ζαρτιέρες.
Τόσο κοντά, που θαρρείς πως η φωτογραφία αφορά τους αναφερόμενους εκπρόσωπους της "πλειοψηφίας".
Πολύ πετυχημένο !!!
Άθελά τους, θέλω να πιστεύω.
Εύγε στη ναυαρχίδα για την σύνδεση κειμένου και εικόνας.
Με κάτι τέτοια φτιάχνει η ισοπεδωμένη μας διάθεση.

Και για να σοβαρευτούμε και λίγο, νομίζω πως οι υγειονομικοί του ΑΤΤΙΚΟΝ έχουν μια πολύ ξεκάθαρη-multimedia αντίληψη της λέξεως "νοσηλεύτρια" και το δείχνουν στις φωτογραφίες που δημοσιεύουν.
Τώρα γιατί δεν έχουμε ακόμα δει σε φωτογραφίες, ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΑΥΑΡΧΙΔΑΣ, γιατρούς με ζαρτιέρες και βαμμένο νύχι, αν και ξέρουμε όλοι πως το ΕΣΥ βριθεί αναλόγων "περιστατικών", είναι απορίας άξιον.
Φαίνεται πως για τους υγειονομικούς, η εικόνα της νοσοκόμας παραμένει εγκλωβισμένη στην αντίληψη που κυριαρχούσε για τον "κλάδο" στις αρχές του περασμένου αιώνα.
Είναι κρίμα να κυριαρχούν αυτές οι αντιλήψεις, αλλά είναι ακόμα χειρότερο να υπάρχουν στις μέρες μας νοσηλευτές που ανέχονται να δημοσιεύονται τέτοιες φωτογραφίες από ομάδες εργαζομένων όπως οι "υγειονομικοί" στο ΑΤΤΙΚΟΝ, οι οποίοι θεωρούν τους εαυτούς τους προοδευτικούς.
Αυτά παθαίνει όποιος αφήνεται να παρασυρθεί μέσα στο μίξερ της λευκής ομοιογένειας ετερόκλητων φορέων και κλάδων, λόγω της αδυναμίας του να σταθεί ο ίδιος στα πόδια του και να αρθρώσει τον δικό του λόγο.
Η εικόνα αυτή θα έπρεπε να θίγει ΚΥΡΙΩΣ όσους νοσηλευτές και νοσηλεύτριες βρίσκονται μέσα την ομάδα των υγειαονομικών στο ΑΤΤΙΚΟΝ.
Και για να το ξεκαθαρίσουμε : άλλο πράγμα οι αγώνες για να ξεβρωμίσει ο βόθρος και άλλο πράγμα η φτηνή αναπαραγωγή παλαιών αντιλήψεων έστω και στα πλαίσια του χιούμορ, με αποτέλεσμα να θίγουν και προσβάλλουν έναν ολόκληρο κλάδο.
Αν βεβαίως αυτός ο κλάδος υφίσταται στα μυαλά των "επαναστατημένων" ομάδων.
Γιατί υπάρχει δυστυχώς και το ενδεχόμενο, στα πλαίσια της θολοκουλτούρας και των μεταλλαγμένων εννοιών και αντιλήψεων, αυτός ο κλαδος να μην υφίσταται.

H τσαρίνα του ΕΣΝΕ και οι αυλικές/οι της έχουν να πουν κάτι για την φωτογραφία αυτή ;
Αυτές θα βάζανε μια τέτοια φωτογραφία στην ιστοσελίδα τους ;
Έστω και σαν χιούμορ ;

Καλού-κακού εμείς κρατήσαμε ένα screenshot της ναυαρχίδας για να το έχουμε να το θυμόμαστε και να το δείχνουμε όπου χρειαστεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: