Κυριακή 18 Απριλίου 2010

Τον Ιούνιο θα κριθεί η υπουργός Υγείας

17/04/2010
(ΑΥΓΗ)

Χρονικό περιθώριο μέχρι τον ερχόμενο Ιούνιο δίνει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδ. Πάγκαλος προκειμένου η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας να υλοποιήσει τις κύριες δράσεις που έχει ήδη εξαγγείλει.

Σύμφωνα με την αξιολόγηση των υπουργών από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, αξιολόγηση η οποία αναρτήθηκε χθες στο Διαδίκτυο, καμία από τις δράσεις που έχει αναλάβει το υπουργείο Υγείας δεν έχει καθυστερήσει, είναι όμως χαρακτηριστικό ότι μεταξύ αυτών των δράσεων δεν περιλαμβάνεται η καθημερινότητα στις υπηρεσίες Υγείας, αλλά αποκλειστικά και μόνο δράσεις που στοχεύουν στη συγκράτηση των δαπανών Υγείας...

Ανάμεσα στις δράσεις που πρέπει να έχουν υλοποιηθεί με τη λήξη του πρώτου εξαμήνου του 2010 είναι η αλλαγή του θεσμικού πλαισίου για τις προμήθειες, το νέο σύστημα διαχείρισης των ιατροτεχνολογικών υλικών και των φαρμάκων που προμηθεύεται το ΕΣΥ, η μηχανοργάνωση των νοσοκομείων, η εφαρμογή της λίστας συνταγογραφουμένων φαρμάκων.

Η αξιολόγηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας από τον Θεόδ. Πάγκαλο αποδεικνύει, με τη σειρά της, ότι μεγάλη αγωνία της κυβέρνησης για το χώρο της Υγείας αποτελεί η συγκράτηση των δαπανών, σε βαθμό, μάλιστα, που μένουν στο περιθώριο όλες οι αναγκαίες και επείγουσες αλλαγές στην καθημερινότητα που βιώνουν οι πολίτες στην επαφή τους με τις υπηρεσίες Υγείας!

Η κραυγαλέα απουσία της υπουργού Υγείας Μαρ. Ξενογιαννακοπούλου από όλα τα θέματα της καθημερινότητας του ΕΣΥ, λοιπόν, φαίνεται ότι αντανακλά πιστά τις προτεραιότητες της κυβέρνησης και δεν συνιστά δείκτη αδυναμίας ή ανεπάρκειας της ίδιας της υπουργού Υγείας.

Βενιζέλος Β.

Δεν υπάρχουν σχόλια: