Σάββατο 17 Απριλίου 2010

ΣΑΛΑΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ Η «ΜΙΚΡΗ ΝΙΚΗ» ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΕΠΙΣΧΕΣΩΝ ΣΕ «ΕΝΔΕΙΞΗ ΚΑΛΗΣ ΘΕΛΗΣΗΣ» ΟΠΩΣ ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ Η ΑΡΣΙ ΑΤΤΙΚΟΥ;


Σαν σαλάμι έκοψαν τους γιατρούς του Αττικού με την πληρωμή των εφημεριών του Δεκεμβρίου . Ο διοικητής πλήρωσε από το αποθεματικό του νοσοκομείου το δωδεκατημόριο των εφημεριών του Δεκεμβρίου και έκανε περικοπή εφημεριών.
Πληρώθηκαν όλοι ειδικευόμενοι του νοσοκομείου , τα εργαστήρια , το αναισθησιολογικό χωρίς περικοπές και στους υπόλοιπους γιατρούς η περικοπή εφημεριών έφτασε μέχρι το 50% !
Αυτό θεωρήθηκε μια «μικρή νίκη» από κάποια μέλη της ΑΡΣΙ και σε χρόνο ρεκόρ σε μία συνέλευση που αποφασίστηκε από ένα μέλος της 5μελούς μέλος της ΑΡΣΙ με 10-20 γιατρούς προτάθηκε αναστολή της επίσχεσης σε ένδειξη «καλής θέλησης» . Αυτομάτως το μέλος της ΑΡΣΙ Αττικού και πρόεδρος του σωματείου παραιτήθηκε από τη 5μελή και από πρόεδρος του σωματείου και αναχώρησε για μετεκπαιδευτική άδεια στο Βέλγιο στο πλαίσιο της ειδικότητας της όπως , ως γνωστόν , παίρνουν οι περισσότεροι ειδικευόμενοι του Αττικού και σε όλη την Ελλάδα.
Κι ενώ το έλλειμμα στις εφημερίες του Δεκεμβρίου ήταν μόλις 70000 Ευρώ από τον Ιανουάριο αγγίζει τα 2000.000 Ευρώ!
Το ερώτημα είναι ποιες και πόσες θα είναι οι περικοπές από τους επόμενους μήνες και από ποιούς θα περικοπούν τα χρήματα;
Το «κανόνι» στις εφημερίες έρχεται τους επόμενους μήνες και οι γιατροί θα βιώσουν απλήρωτες εφημερίες .
Ως τότε όνειρα γλυκά !
Απόστολος Πέτρου
Μέλος της ….τριμελούς επιτροπής των γιατρών (αφού ήδη 2 μέλη της ΑΡΣΙ έχουν παραιτηθεί)

Δεν υπάρχουν σχόλια: