Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ :Χωματερή μολυσματικών αποβλήτων στο Αττικό Νοσοκομείο

Η ιδιωτική εταιρεία που είχε αναλάβει τη συγκέντρωση και μεταφορά των αποβλήτων, τα συγκέντρωνε σε χώρο του Αττικού.

Σε Σταθμό Μεταφόρτωσης Επικίνδυνων Μολυσματικών Αποβλήτων, μετέτρεψε το Αττικό Νοσοκομείο (στο Χαϊδάρι), η ιδιωτική εταιρεία που είχε αναλάβει την συγκέντρωση και μεταφορά, προς επεξεργασία, στην Θεσσαλονίκη, των μολυσματικών αποβλήτων του Νοσοκομείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του kathimerini.gr, κατά τον έλεγχο που διενήργησαν οι επιθεωρητές περιβάλλοντος, διαπιστώθηκε ότι η εταιρεία συγκέντρωνε σε χώρο του Αττικού, τα μολυσματικά απόβλητα τριών ακόμη δημόσιων Νοσοκομείων, του Ευαγγελισμού, του Ωνάσειου και του Λαϊκού.

Εντοπίστηκαν, τουλάχιστον δύο φορτηγά, να μεταφέρουν, στον χώρο του Αττικού επικίνδυνα μολυσματικά απόβλητα από τα τρία προαναφερθέντα Νοσοκομεία. Αμέσως, ενημερώθηκε ο εισαγγελέας, ενώ το έργο των

επιθεωρητών, συνέδραμε και η αστυνομία.

Η ιδιωτική εταιρεία όπως διαπιστώθηκε από τους ελέγχους δεν τηρούσε καμιά απολύτως προδιαγραφή, με αποτέλεσμα να εγκυμονούνται σοβαροί κίνδυνοι για την υγεία εργαζόμενων και ασθενών.

Μεταξύ άλλων, συγκέντρωνε τα επικίνδυνα απόβλητα σε κάδους, τους οποίους, όταν άδειαζαν, έπλενε με απλές μάνικες και τα νερά τα έριχνε ανεξέλεγκτα, στον κήπο του Αττικού.

Επίσης, τα απόβλητα με τους κάδους ήταν εκτεθειμένα σε θερμοκρασία περιβάλλοντος, αντί στους 4 βαθμούς Κελσίου, που ορίζει η νομοθεσία.

Είναι, απορίας άξιον, ωστόσο, πως κανένας από την Διοίκηση ή τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου δεν κατάλαβε τι γινόταν. Από την πλευρά της, πάντως, η Διοίκηση του Νοσοκομείου, δήλωσε, ότι θα ρίξει άπλετο φως στην υπόθεση, κινώντας όλες τις διαδικασίες για την τιμωρία των εμπλεκομένων.

ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟ ΤΙΤΛΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: