Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΣΤΟΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ!

alt

ΣΤΙΣ ΚΑΛΕΝΔΕΣ ΟΙ ΑΠΕΡΓΙΕΣ !

Δεν σκοπεύουμε να... απεργήσουμε σύντομα, διαμήνυσε ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ σε συνέντευξη του στο Reuters.Προφανώς και η ίδια η επιλογή του μέσου, δεν ήταν τυχαία καθώς το Reutersαποτελεί έναν από τους κύριους εκφραστές των συμφερόντων τουδιεθνούς χρηματιστικού κεφαλαίου και των αγορών! Έτσι λοιπόν μετά τον Γ. Παπανδρέου, τώρα και ο Παναγόπουλος προσπαθεί να δώσειδιαπιστευτήρια στις αγορές, ως... πυροσβέστης κάθε πιθανής εργατικής κινητοποίησης! Ένας από τους λόγους άλλωστε που επικαλείται ο κ. Παναγόπουλος είναι πως δεν φαίνεται, κατά τον ίδιο πάντα, να υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις στο μνημόνιο, αναγνωρίζοντας το ουσιαστικά ως μονόδρομο!
Φυσικά με την παρέμβασή του αυτή ο κ. Παναγόπουλος προσπαθεί να διασπείρει και ηττοπάθεια στους εργαζόμενους, καθώς υποστήριξε πως οι 6 γενικές απεργίες που προκήρυξε η ΓΣΕΕ δεν κατάφεραν να αντιστρέψουν τη γενικότερη κατεύθυνση του Μνημονίου.

Έτσι, ο κ. Παναγόπουλος, έκλεισε το μάτι σε εργοδότες, κυβέρνηση και τρόικα πως μπορούν πλέον ανενόχλητοι να περάσουν νέα μέτρα και μνημόνια αφού.. έτσι και αλλιώς εναλλακτικές δεν έχουμε και στην τελική οι μέχρι τώρα απεργίες δεν έφεραν αποτελέσματα!


Η κίνηση δε αυτή, του κ. Παναγόπουλου, αποκτά ακόμα μεγαλύτερη βαρύτητα καθώς έγινεπαραμονές της πρώτης πανευρωπαϊκής απεργίας της 29ης Σεπτέμβρη, αδειάζοντας έτσι και την ίδια την κινητοποίηση αλλά ακόμα και την ΑΔΕΔΥ η οποία έχει προκηρύξει (για τα μάτια του κόσμου) 4ωρη στάση εργασίας.


Φυσικά η συνέντευξη αυτή του κ. Παναγόπουλου δεν αποτελεί έκπληξη για κανένα! Αντίθετα, εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο του περάσματος της ηγεσίας της ΓΣΕΕ από τον κυβερνητικό στον, ξεκάθαρα πλέον, – μνημονιακό συνδικαλισμό! Κύριος καρπός, άλλωστε, της πρακτικής αυτής υπήρξε μάλιστα και η υπογραφή, τον Ιούλιο, τριετούς εθνικής γενικής συλλογικής σύμβασης εργασίας – υποταγής στο Μνημόνιο.

Η επαίσχυντη αυτή γενική συλλογική σύμβαση προβλέπει πάγωμα μισθών για το 2010, και αυξήσεις στο επίπεδο του αναμενόμενου πληθωρισμού της Ευρωζώνης (1,5% για το 2011 και 1,7% για το 2012), όταν στην Ελλάδα ο πληθωρισμός αγγίζει το 6%!!!


Ας ελπίσουμε πως ο κ. Παναγόπουλος, όπως άλλωστε κυβέρνηση και τρόικα, θα πάρουν τηναπάντηση που τους αξίζει από τους εργαζόμενους και τους ανέργους...

http://www.iskra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: