Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

ΠΟ ΠΟΝΤΙΚΙ : Λευκά» κολάρα και κουκουλοφόροι


Της Βάλιας Μπαζού


«Η μοναδική έξοδος κινδύνου στο υποκατάστημα της Μarfin στην οδό Σταδίου ήταν κλειδωμένη, ενώ είχε χαθεί το τηλεχειριστήριο που θα μπορούσε να την ανοίξει. Οι εργαζόμενοι, στην προσπάθειά τους να διασωθούν μετά τον εμπρησμό από τις μολότοφ, εγκλωβίστηκαν σε μια... σιδερένια κλούβα»…

Ξεκίνησα πρωί - πρωί ψάχνοντας εναγωνίως να διαβάσω για τη συμφωνία – μαμούθ με το Κατάρ, αλλά αυτό το ρεπορτάζ στην εφημερίδα το «ΒΗΜΑ» με ακινητοποίησε… Ναι, είναι η είδηση της ημέρας, η αποκάλυψη του πορίσματος της Επιθεώρησης του υπουργείου Εργασίας για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες 4 συνάνθρωποί μας έχασαν τη ζωή τους μετά τον εμπρησμό της τράπεζας στην οδό Σταδίου τον περασμένο Μάιο.

Στο πόρισμα που συνέταξε ο επιθεωρητής Θεοδόσιος Πανταζόπουλος, καταγράφονται σοβαρές ελλείψεις στο σύστημα πυρασφάλειας του κτηρίου, κλειδωμένες έξοδοι διαφυγής, έλλειψη του απαιτούμενου πιστοποιητικού πυρασφάλειας και απουσία σχετικής εκπαίδευσης του προσωπικού.

Στο πόρισμα αποκαλύπτεται ακόμα ότι η δυσοσμία από μια χαλασμένη τουαλέτα ήταν σωτήρια αφού «συνολικά 14 εργαζόμενοι εξήλθαν από μια μεταλλική πόρτα του 2ου ορόφου που δεν ήταν έξοδος κινδύνου και ήταν τυχαία ανοιχτή για αερισμό της παρακείμενης τουαλέτας λόγω προβλήματος της αποχέτευσης».

Και μετά το πόρισμα τι μέλλει γενέσθαι; Η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες για τους κουκουλοφόρους και καλά κάνει… οι καραμπινάτες αποκαλύψεις, όμως, για τα «λευκά» κολάρα, θα περάσουν στα ψιλά;

κλικ στο τίτλο της ανάρτησης για να μεταφερθήτε στη πηγή του δημοσιευματος

Δεν υπάρχουν σχόλια: