Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

YGEIANET: Η Στάζι του ΕΣΥ


Οι ολισθηρές δηλώσεις του κ. Λοβέρδου για απομάκρυνση γιατρών από το ΕΣΥ μόνο με ενδείξεις προκάλεσαν ποικίλα σχόλια, τα οποία καταλαμβάνουν μεγάλο χώρο στις σημερινές εφημερίδες. Απομονώνουμε αυτό που δημοσιεύεται στο σημερινό "ΒΗΜΑ":

Είμαστε βέβαιοι ότι θέλουμε να αποκτήσουμε κάτι σαν Στάζι του Εθνικού Συστήματος Υγείας; Θέλουμε να δούμε ανθρώπους να εκτοπίζονται με συνοπτικές διαδικασίες απλά και μόνο επειδή υπάρχουν «ενδείξεις»; Για να λαϊκίσουμε λιγάκι, θα ήθελε ο υπουργός Υγείας να κριθεί ο ίδιος με παρόμοιο τρόπο; Θα ήθελε να εκδιωχθεί επί τριμήνου από την κυβέρνηση στην περίπτωση που υπάρξει εις βάρος του κάποια φήμη, κάποια διφορούμενη πληροφορία, κάποια πρόχειρη ένσταση;

Η επίμαχη φράση του κ. Λοβέρδου ενισχύει το αποφασιστικό προφίλ με έναν τρόπο που δεν είναι ο επιθυμητός: «Δεν χρειάζεται επίσημη ενημέρωση. Ακόμη και αν έχετε απλές υπόνοιες, τους απομακρύνετε από τη θέση τους». Πέρα από τη σκοτεινή της χροιά, αυτή η εντολή έχει κι άλλο ένα προβληματάκι.

Μήπως οι απομακρύνσεις ξεπεράσουν τα όρια της νομιμότητας; Είναι σύννομη η εκ του προχείρου μετακίνηση ενός υπαλλήλου στο Δημόσιο; Ο κ. Λοβέρδος μπορεί να απαντήσει σε αυτό το ρητορικό ερώτημα ως νομικός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: