Κυριακή, 24 Οκτωβρίου 2010

ΠΑΣΟΝΟΠ Δελτίο Τύπου 24.10.2010

«Υποκρισίες Α. Λοβέρδου από την Καλαμάτα »

Με αφορμή δελτίο τύπου που εξέδωσε το Υπουργείο Υγείας αναφορικά με την ορκωμοσία 27 νέων συναδέλφων μας στο Νοσοκομείο Καλαμάτας την Παρασκευή 22/10/2010, και την εκεί παρουσία του κ. Υπουργού Α. Λοβέρδου, δεν μπορούμε παρά να σχολιάσουμε δυσμενώς τηνυποκριτική του στάση απέναντι στο Νοσηλευτικό Κλάδο.

Τα κροκοδείλια δάκρυα του κ. Υπουργού για το ρόλο και το έργο του Νοσηλευτικού προσωπικού, για τις δύσκολες συνθήκες εργασίας, για την αναλογία 40 ασθενών ανά Νοσηλευτή, δεν πείθουν πλέον κανέναν.

Η ανέξοδη «ηρωοποίηση» των Νοσηλευτών, οι λεκτικές θωπείες και οι ρητορικοί ακροβατισμοί του κ. Λοβέρδου, παραπέμπουν ευθέως σε ημέρες Αβραμόπουλου.

Υπενθυμίζουμε στον κ. Λοβέρδο ότι μέχρι πριν από 1½ μήναήταν αυτός ο Υπουργός Εργασίας, που κατά την πρόσφατη ασφαλιστική μεταρρύθμιση δεν ικανοποίησε το πάγιο αίτημα για την ένταξη του Νοσηλευτικού προσωπικού στα ΒΑΕ.

Υπενθυμίζουμε επίσης ότι τον τελευταίο 1 χρόνο η χώρα κυβερνάται από το ΠΑΣΟΚ, καθώς και ότι εδώ και 1½ μήνα, έχει ο ίδιος την Πολιτική ευθύνη του ΥΥΚΑ.

Και επειδή η περίοδος χάρητος – αλλά και η υπομονή μας- έχει προ πολλού εξαντληθεί, ο κ. Υπουργόςαντί απλά να διαπιστώνει τα προβλήματα, αντί να μεταθέτει τις δικές του ευθύνες στους Διοικητές των Νοσοκομείων, αντί να θέτει «εκβιαστικά» χρονοδιαγράμματα περί δήθεν παραίτησης, αντί να μας ανακοινώνει τις «αιφνιδιαστικές» του επισκέψεις στα νοσοκομεία της χώρας, αντί να «ντρέπεται που είναι Έλληνας Υπουργός Υγείας», καλό θα ήταν να ασχοληθεί –έστω και περιστασιακά- με την επίλυση μερικών από τα προβλήματα που ταλανίζουν το Νοσηλευτικό Κλάδο.

Γραφείο Τύπου ΠΑΣΟΝΟΠ

Δεν υπάρχουν σχόλια: