Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

Το Μνημόνιο δεν απαγορεύει τα παχιά και μελοδραματικά λόγια

Κάθε φορά οι Υπουργοί Υγείας μας επαληθεύουν!

Για τις προσλήψεις έχουμε κατ’ επανάληψη γράψει ότι θα γίνονται όταν θα υπάρχει χρήμα.
Ενδεικτικες αναφορές εδώ, εδώ και εδώ.
Είχαμε γράψει και σε προηγούμενες αναρτήσεις, ότι και αυτή η προκήρυξη 7Κ του 2009, που αφορούσε νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό, δεν πρόκειται να φτάσει σε προσλήψεις, παρά μόνο όταν θα πλησιάζει το κλείσιμο του οικονομικού έτους το Νοέμβρη 2010 , ώστε να μεταφερθούν τα κονδύλια μισθοδοσίας τους στο νέο έτος. Και φυσικά μην έχετε καμιά αυταπάτη. Δεν θα προσλάβουν φέτος όλους όσους έκρινε το ΑΣΕΠ διοριστέους από εκείνη τη προκήρυξη του 2009, διότι τα κονδύλια που έχουν στον προϋπολογισμό δεν επαρκούν.
Σύμφωνα λοιπόν με δήλωση του Υπουργού Υγείας σήμερα στη Καλαμάτα, ηπλειοψηφία(!) των διοριστέων νοσηλευτών και άλλων εργαζομένων από τη προκήρυξη του 2009 θα φτάσει στα νοσοκομεία… τέλη Νοέμβρη με αρχές Δεκέμβρη!
Τι γύρευε στην Καλαμάτα ο Υπουργός;
Μα οι προσλήψεις έχουν πλέον γίνει τόσο σπάνιο γεγονός, που αποφάσισε να δώσει επικοινωνιακά πανηγυρικό χαρακτήρα ( κάτι σαν εγκαίνια ή θεμέλιο λίθο) στην ορκωμοσία των πρώτων 27 διοριστέων- κυρίως νοσηλευτών - της προκήρυξης του 2009
Καλά έ ! το τι παχιά και μελοδραματικά λόγια ακούστηκαν από τα χείλη του, το τι «γλείψιμο» έπεσε , δεν περιγράφεται…
Ήρωες τους ανέβαζε …ήρωες τους κατέβαζε τους νοσηλευτές!!!
Εξ άλλου τα παχιά λόγια δεν έχουν κανένα κόστος , δεν περιλαμβάνεται καμία περικοπή τους στο μνημόνιο!
Κόστος για το Λοβέρδο έχουν οι αξιοπρεπείς μισθοί, οι ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, τα ανθρώπινα ωράρια εργασίας, ένα δίκαιο ασφαλιστικό συνταξιοδοτικό σύστημα με κέντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του.
Γι αυτά… τσιμουδιά ο κ. Υπουργός!
Εξ άλλου αποτελεί το δεξιό εξτρέμ της ομάδας που χτύπησε τα μισθολογικά , ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα των εργαζομένων σκορπίζοντας φτώχεια , δυστυχία και ανεργία στη χώρα μας

Η ομιλία του Υπουργού Υγείας κατα την ορκωμοσία διοριστέων νοσηλευτών:εδώ
Αναρτήθηκε από Αγωνιστική Παρέμβαση Νοσοκομείου Πρέβεζας

Δεν υπάρχουν σχόλια: