Τρίτη 12 Απριλίου 2011

«Καμπάνα» στο γιατρό του Ιπποκρατείου για το «φακελάκι»

12/04/2011  (ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ)

Ποινή φυλάκισης δώδεκα μηνών με τριετή αναστολή επέβαλε το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης σε βάρος του χειρουργού ο οποίος συνελήφθη στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο με την κατηγορία ότι ζήτησε και πήρε «φακελάκι» ύψους 500 ευρώ.

Χτες κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας κατέθεσε η σύζυγος του ασθενή ο οποίος χειρουργήθηκε από τον κατηγορούμενο. «Μου πρότεινε να τον χειρουργήσει ο ίδιος. Μάλιστα, εκείνη την ημέρα μου είπε χαρακτηριστικά: "Είδατε ότι έχω κάνει κάτι για σας. Και εσείς θα κάνετε κάτι για μένα". Σε επόμενη συνάντηση που είχα μαζί του μου είπε ότι θέλει 500 ευρώ μετά την εγχείρηση», κατέθεσε, μεταξύ άλλων, η σύζυγος του ασθενή. Ωστόσο, η ίδια, όταν ρωτήθηκε αν θα μπορούσε να μη δώσει χρήματα στο γιατρό, καθώς την ημέρα που η ίδια έδωσε το «φακελάκι» είχε ήδη γίνει το χειρουργείο και ήταν έτοιμο το εξιτήριο του συζύγου της, δεν κατάφερε να δώσει απάντηση.

Στο δικαστήριο κατέθεσε και η αστυνομικός της Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων Βόρειας Ελλάδας, η οποία προσποιήθηκε ότι ήταν συγγενής του ασθενή και συνόδευε την καταγγέλλουσα. «Οταν μπήκαμε στο γραφείο του, αυτός αρνήθηκε ότι πήρε οτιδήποτε. Του είπαμε ότι θα κάνουμε και σωματική έρευνα και έλεγχο στο χώρο. Διαπίστωσα ότι όταν κινηθήκαμε προς το γραφείο, όπου ήταν επιμελώς κρυμμένα τα χρήματα, αυτός τότε είπε ότι δεν είχε πρόβλημα ώστε να υποβληθεί σε σωματική έρευνα», ανέφερε μεταξύ άλλων η αστυνομικός.

Ο κατηγορούμενος
Από την πλευρά του, ο γιατρός κατά τη διάρκεια της απολογίας του αρνήθηκε τις κατηγορίες που του αποδίδονται υποστηρίζοντας ότι «ούτε ζήτησε, ούτε πήρε ποτέ "φακελάκι" από την καταγγέλλουσα». Οπως ισχυρίστηκε, «προφανώς το άφησε στο γραφείο μου η σύζυγος του ασθενή χωρίς να το αντιληφθώ». Οταν κλήθηκε να εξηγήσει το λόγο για τον οποίο η καταγγέλλουσα άφησε αυτά τα χρήματα στο γραφείο του είπε: «Η πιο καλοήθης εξήγηση είναι ότι το έκανε λόγω της υπερβολικής αναστάτωσης που είχε για την κατάσταση της υγείας του συζύγου της». Ωστόσο, ο ίδιος δεν παρέλειψε να υπονοήσει ακόμη και το ενδεχόμενο σκευωρίας που πιθανότατα στήθηκε σε βάρος του λέγοντας ότι «ο συναδελφικός χώρος δεν είναι και τόσο συναδελφικός».

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Mas doulevoun???? ta 500 euro einai fakelaki???
As perasoun apo to attiko na katalavoun ti paei na pei fakelaki!!!! Ginekologoi sernoun to xoro kai akolouthoun, xeirourgoi me arxigous tous kardioxeirourgous, ofthamiatroi, kai to kerasaki stin tourta apo tous ogkologous!! ta fakelakia einai xiliarika...