Παρασκευή, 20 Μαΐου 2011

Έκρυθμη κατάσταση στη Βουλή μετά τα λεγόμενα Καμμένου


thumb
Θύελλα αντιδράσεων ξέσπασε στη Βουλή μετά το χαρακτηρισμό του πρωθυπουργού ως «έμμισθο broker», δηλαδή μεσίτη ξένων συμφερόντων από το βουλευτή της ΝΔ Πάνο Καμμένο.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής κάλεσε τη ΝΔ να πάρει θέση απέναντι στο χαρακτηρισμό του Πάνου Καμμένου, χαρακτηρίζοντας «γελοία» τη συμπεριφορά του. Ο κ. Πεταλωτής είπε ότι τα Cds αγοράστηκαν από τον Ιούλιο ως το Σεπτέμβριο του 2009 επί ΝΔ και η μεγάλη πώληση έγινε το Νοέμβριο του 2009 με τη διοίκηση που είχε οριστεί επί ΝΔ.

Ο υπουργός Εσωτερικών κ. Γ.Ραγκούσης από την πλευρά του ζήτησε την απομάκρυνση του κ. Καμμένου από τη ΝΔ λέγοντας πως «Για εμάς δεν υπάρχει θέμα Καμμένου. Υπάρχει θέμα Σαμαρά. Εάν ο κ. Σαμαράς τον κρατήσει στη ΝΔ μετά από όσα είπε αναλαμβάνει την ευθύνη για την
κατάπτωση του πολιτικού βίου».
Πάντως, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κώστας Τζαβάρας κράτησε αποστάσεις, λέγοντας  ότι «ό,τι λέει ένας βουλευτής δε σημαίνει ότι έχει και την υποστήριξη του κόμματος».
Ανάλογη στάση κράτησε και ο εκπρόσωπος του κόμματος Γιάννης Μιχελάκης λέγοντας: «όποιος εκφράζει τέτοιες απόψεις, οφείλει να φέρνει και τα στοιχεία που τις αποδεικνύουν».

Για λεγόμενα που υπερέβησαν τα όρια έκανε λόγο ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος ενώ ο Θανάσης Παφίλης ζήτησε να απαντηθούν τα ερωτήματα από το ΚΚΕ.
Ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι  «όσο καλούμε την κυβέρνηση άλλο τόσο καλούμε και τον κ. Καμμένο να δώσουν τα σχετικά στοιχεία στη δημοσιότητα».

Αντίστοιχο αίτημα υπέβαλε και ο Γιώργος Καρατζαφέρης καλώντας το βουλευτή να αιτιολογήσει τα λεγόμενά του.

Τέλος, ο Πάνος Καμμένος δήλωσε ότι θα καταθέσει ερώτηση προς τον πρωθυπουργό για το θέμα

http://www.topontiki.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: