Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

προφανώς και δεν τα λένε...


Δεν ομολογούν φυσικά, ότι μόνο χάρη στην υπευθυνότητα των νοσοκομειακών γιατρών δεν κατέρρευσε το εφημεριακό σύστημα, την ώρα που το υπουργείο της τρόικας τινάζει στον αέρα την αντιμετώπιση του επείγοντος περιστατικού.
Δεν λένε φυσικά, ότι οι γιατροί εξαναγκάζονται σε παράνομα, καθ υπέρβαση ευρωπαϊκών νόμων και προεδρικού διατάγματος και εξοντωτικά ωράρια εργασίας, για την κάλυψη των εφημεριών. Εφημεριών πού πολλοί γιατροί δεν θα πληρωθούν. Εφημεριών που είναι απλήρωτες από τον Σεπτέμβρη ή τον Δεκέμβρη.
Δεν λένε φυσικά ότι η εφημερία παρότι υπερωρία, ποτέ δεν πληρώθηκε σαν τέτοια. Ούτε ότι οι γιατροί και οι νοσηλευτές υποχρεώνονται να συμμετέχουν χωρίς αμοιβή σε επιτροπές κρίσεων, προμηθειών και διαφόρων ελεγκτικών μηχανισμών και ότι καθημερινά δίνουν μάχες ζωής για να κρατήσουν όρθιο το δημόσιο σύστημα υγείας που δέχεται εγκληματική επίθεση από την πολιτική του μνημονίου.
Και φυσικά δεν λένε ότι επιχειρούν να υποχρεώσουν το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό να εκτελεί ρόλο εισπράκτορα για το 5ευρο, ακόμη και ρόλο αστυνομικού ανακριτή, ενώ συγχρόνως εφημερεύει.
Δηλώνουμε ότι, ο γιατρός και ο νοσηλευτής κατά την εφημερία επιτελούν εκ του ρόλου τους, έργο φροντίδας απέναντι στον άρρωστο. Ο χρόνος και η σκέψη τους είναι και οφείλουν να είναι απόλυτα εστιασμένα σ αυτό το ρόλο. Δεν είναι εισαγγελείς και δεν θα παίξουν ούτε τους λογιστές, ούτε τους ταμίες εις βάρος του αρρώστου.
Καταγγέλουμε την διοίκηση Λοβέρδου στο νοσοκομείο Ρεθύμνου ότι επιχειρεί να ενοχοποιήσει τους εργαζόμενους για τα εγκληματικά αδιέξοδα που έχει συσσωρεύσει η πολιτική της στην δημόσια υγεία.
    Εντεταλμένοι του υπουργού δεν νομιμοποιούνται να εμφανίζονται ως τιμητές της δημόσιας υγείας, την ίδια ώρα που εργάζονται εντατικά στην κατεύθυνση της κατάργησης του δικαιώματος της ισότιμης και καθολικής πρόσβασης στις δομές υγείας.
    Το πιο πολύτιμο κεφάλαιο αυτού του νοσοκομείου είναι το ανθρώπινο δυναμικό του. Κρατήσαμε και κρατάμε λειτουργικό το νοσοκομείο Ρεθύμνου, κάτω από τραγικές και αντίξοες συνθήκες. Οι διοικήσεις έρχονται και παρέρχονται ανάλογα με τις κομματικές επιλογές. Αυτοί  που θα συνεχίσουν να είναι εδώ, απέναντι στον άρρωστο, είναι οι εργαζόμενοι.
Και θέλουμε να μπορούμε να τον κοιτάμε στα μάτια.
Για ακόμη μια φορά επαναλαμβάνουμε.

    Την κρίσιμη αυτή περίοδο, σε κλειστά γραφεία κρίνεται η τύχη του νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας του Ρεθύμνου. Μόνο η συστράτευση της κοινωνίας και η πολιτική πράξη των θεσμικών οργάνων της τοπικής αυτοδιοίκησης, μπορεί να εξασφαλίσει την επιβίωση και την ανάπτυξη του νοσοκομείου.
                          ΕΝΩΣΗ ΓΙΑΤΡΩΝ ΕΣΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ
http://kinisith.blogspot.com

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

πολύ-πολύ απλά κύριοι το λύνετε το θέμα των εφημεριών αν δεν τις αντέχετε τόσες πολλές που είναι με μιά απλή δήλωση στα Γραφεία της ΕΟΚ στην Αθήνα με την οποία να λέτε ότι ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΑΣ Η ΣΧΕΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΟΔΗΓΙΑ. Γιατί ΔΕΝ το έχετε κάνει τόσον καιρό τώρα? Και μετά θα δείτε ΠΩΣ ΘΑ ΤΡΕΧΟΥΝ οι διάφοροι κκ κυβερνητικοί και συνδικαλιστικο-πατερικοί παράγοντες......