Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Εξαγγελίες Λοβέρδου από τα δικαστήρια Ευελπίδων


02/06/2011 (ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ)
Προανήγγειλε με δελτίο Τύπου ότι θα παρέδιδε στον εισαγγελέα ο ίδιος προσωπικά, για να δώσει συμβολικό χαρακτήρα στην πράξη, φακέλους με στοιχεία για περιπτώσεις διασπάθισης δημόσιου χρήματος σε νοσοκομεία του ΕΣΥ.
Αντί για στοιχεία-φωτιά, εξήγγειλε την πολιτική τουΑντί για στοιχεία-φωτιά, εξήγγειλε την πολιτική του Πράγματι την επομένη, δηλαδή χθες, ο Α. Λοβέρδος προσήλθε στα δικαστήρια της Ευελπίδων, συνοδευόμενος μάλιστα από τον υφυπουργό του, Μιχάλη Τιμοσίδη, αλλά και το διοικητή της πρώτης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής, Αρη Μουσιώνη, προσδίδοντας έτσι ακόμη μεγαλύτερη επικοινωνιακή έμφαση στην κίνησή του.
Οταν όμως, μετά τη διάρκειας περίπου δύο ωρών συνάντησή του με την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας, Ελένη Ράικου, στάθηκε μπροστά στα δημοσιογραφικά μικρόφωνα για να κάνει δηλώσεις σχετικά με τα «στοιχεία-φωτιά», ο Ανδρέας Λοβέρδος, αντί άλλης απάντησης, προχώρησε σε εξαγγελίες από το... βήμα της Ευελπίδων σχετικά με την πολιτική του υπουργείου του.
Μίλησε για «το μήνυμα που στέλνει η κυβέρνηση σε όποιον εργάζεται στο χώρο της υγείας» και σε «όποιον δεν καταλαβαίνει ότι το ελληνικό κράτος θα κάνει αυτό που συμφέρει τους πολίτες», αναφέρθηκε στις «άχρηστες δαπάνες στο σύστημα υγείας, που το κατέστησαν εξαιρετικά δαπανηρό», ενώ ευχαρίστησε και τον υπουργό Δικαιοσύνης «για την κοινή προσπάθεια για συμμάζεμα των δημοσιονομικών της χώρας και την προστασία του φορολογούμενου Ελληνα πολίτη, μέσα από τον περιορισμό των άχρηστων δαπανών στο σύστημα υγείας της χώρας που το κατέστησαν δαπανηρότερο και προβληματικό».
Για την «ταμπακέρα», που αφορά την αναγκαιότητα προσέλευσης σύσσωμης της ηγεσίας του υπουργείου του στην Εισαγγελία, περιορίστηκε να πει ότι «συνεργαστήκαμε στο πλαίσιο του Συντάγματος για υποθέσεις που αφορούν το δημόσιο συμφέρον, η επίσκεψή μου είχε πρακτικό και συμβολικό χαρακτήρα».
Είναι γνωστό, άλλωστε, ότι ήδη από τον περασμένο Σεπτέμβριο έχει δρομολογηθεί από την Εισαγγελία -και συγκεκριμένα από το Τμήμα Οικονομικού Εγκλήματος-μεγάλη έρευνα σε όλα τα δημόσια νοσοκομεία της χώρας, προκειμένου να εντοπισθούν οι υπεύθυνοι περιπτώσεων διαφθοράς.
Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, η προκαταρκτική εξέταση είναι σε εξέλιξη και οι αρμόδιοι εισαγγελείς είναι σε αναμονή των σχετικών πορισμάτων των επιθεωρητών δημόσιας υγείας

Δεν υπάρχουν σχόλια: