Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

17,80 ευρώ το κιλό η κοντούλα!



thumb
Της Goldfinger
Η κοντούλα η αχλαδιά παράγει αριθμημένα κομμάτια μόνον για συλλέκτες!
Δεν εξηγείται αλλιώς πώς έφτασε να πωλείται σε μανάβικο του Παγκρατίου 17,80 το κιλό και σε δραχμές (για να αρχίσουμε και τις πρόβες) κάπου 6 χιλιαρικάκια!
Την είδηση αλίευσα από το εξαιρετικό ενημερωτικό site agroschannel που διαθέτει και το σχετικό φωτογραφικό ντοκουμέντο. Όπως επισημαίνει, στο κιλό «πέφτουν» 6-8 αχλάδια που τιμώνται με ένα μεροκάματο! Όταν μάλιστα ρώτησαν τον μανάβη πώς είναι δυνατόν να κάνει η κοντούλα κοντά 18 ευρώ το κιλό, η απάντηση ήταν ότι έχει πέσει η τιμή αφού την προηγούμενη εβδομάδα το ταμπελάκι έγραφε 25!
Όπως μου είπαν, το τελάρο οι κοντούλες, κάπου 30 κιλά, φεύγουν από το χωράφι προς 1,5 ευρώ το κιλό… Στη διαδρομή αναλαμβάνει δράση, όμως, η πραγματική οικονομία και τους αλλάζει τα φώτα!
Ξέρω ότι η εύκολη απάντηση είναι «μην φας κοντούλες» ή «μπορούμε να ζήσουμε και χωρίς κοντούλες»…Η απάντηση αυτή, όμως, είναι άσχετη με την ερώτηση… Και η ερώτηση είναι….Γνωρίζουν οι εξπέρ του υπουργείου Οικονομικών και του υπουργείου Ανάπτυξης τι εστί κοντούλα ή θα πρέπει να επαναλάβουν τα μαθήματα και για το βερίκοκο;

Δεν υπάρχουν σχόλια: