Σάββατο, 15 Οκτωβρίου 2011

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ προς τους πολίτες


Αγαπητέ ασθενή - συνοδέ
Εμείς το προσωπικό του νοσοκομείου "ΑΤΤΙΚΟΝ", που βρισκόμαστε σε κινητοποιήσεις, ζητούμε συγνώμη για την ταλαιπωρία και τις καθυστερήσεις που αντιμετωπίζεις κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων.
Τώρα, όμως, σίγουρα μας κατανοείς. Κι εμείς, όπως κι εσείς, στενάζουμε κάτω από τη βάρβαρη πολιτική, τα αντιλαϊκά μέτρα και τον εργασιακό μεσαίωνα που μας επιβάλλουν.
Ξέρουμε όμως όλοι ποιός φταίει για τα τεράστια προβλήματα των νοσοκομείων!
·                    Για την ταλαιπωρία σου κάθε φορά που επισκέπτεσαι τα επείγοντα με τις ατέλειωτες ουρές, την αναμονή και τις αναξιοπρεπείς συνθήκες!
·                    Για την αναμονή τόσους μήνες για να σε δει ένας ειδικός γιατρός στα εξωτερικά ιατρεία ή να σε χειρουργήσει!
·                    Για την αδικαιολόγητη παράταση της παραμονής σου στο νοσοκομείο για να κάνεις μια ακτινογραφία ή μια αξονική!
·                    Για το ότι πρέπει οι συνοδοί να εκτελούν χρέη νοσηλευτή ή τραυματιοφορέα!
·                    Για την παραμονή διασωληνωμένων ασθενών σε κοινό θάλαμο, αντί για τη μεταφορά τους στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας!
Γνωρίζεις ότι:
·                    η νοσηλεύτρια που σε φροντίζει είναι μόνη της για 40 ασθενείς και συνήθως δουλεύει 2 βάρδιες σε ένα 24ωρο, χωρίς ρεπό!
·                    ο γιατρός είναι πιθανό να εργάζεται συνεχώς για 32 ώρες και να μην πληρώνεται για την εφημερία!
·                    δεν υπάρχουν υλικά για να δουλέψουμε γιατί δεν υπάρχουν υπάλληλοι να παλέψουν με το τέρας της γραφειοκρατίας!
Το Υπουργείο Υγείας και η κυβέρνηση έχουν εγκαταλείψει τα Δημόσια Νοσοκομεία!
ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!! ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΩΡΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ,
 ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΩΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ,
ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ!!


Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΠΓΝ "ΑΤΤΙΚΟΝ"

Δεν υπάρχουν σχόλια: