Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

Επιτροπή Εργαζομένων Ευαγγελισμού


«Εμπρός λαέ μη σκύβεις το κεφάλι ο μόνος δρόμος είναι αντίσταση και πάλη»
ΟΛΟΙ ΣΤΗ 48ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ Κ ΠΕΜΠΤΗ ΣΤΙΣ 19 κ 20/10
  Η πρόσφατη Γενική Συνέλευση του Σωματείου ανέδειξε με την συζήτηση που έγινε την κρισιμότητα των εξελίξεων και το μέγεθος της ευθύνης που έχουμε ως υγειονομικοί του Ευαγγελισμού,  αναφορικά με την επέλαση της αντεργατικής καταιγίδας, της  υποταγμένης στο μνημόνιο  κυβέρνησης,  στον χώρο της Δημόσιας Υγείας και στην κοινωνία γενικότερα.
·         Η κλιμάκωση του αγώνα μας μπορεί να επιταχύνει την ανατροπή αυτής της κυβέρνησης και όλων των πτυχών της πολιτικής της! Το ΕΜΕΙΣ Ή ΑΥΤΟΙ  πρέπει να είναι το σύνθημα που όλους μας ενώνει!!!
·         Ήρθε η ώρα του κοινού αγώνα ενάντια σε όλους τους τωρινούς ή μελλοντικούς εκφραστές αυτής της πολιτικής που διαλύει τον κοινωνικό ιστό και το κοινωνικό κράτος!
·         Ήρθε η ώρα να δώσουμε μια ηχηρή απάντηση,  ένα  ηχηρό ΩΣ ΕΔΩ! Θα μας βρούν απέναντι τους σε έναν διαρκή και χωρίς τέλος αγώνα άρνησης να υποταχθούμε!!!
·          Καλούμε όλους τους συναδέλφους υγειονομικούς σε ενιαίο μέτωπο αγώνα, να συστρατευτούμε στον δρόμο του αγώνα,  μέσα από αμεσοδημοκρατικές  Γενικές Συνελεύσεις όπου θα αποφασίζουμε όλοι μαζί δημοκρατικά και αγωνιστικά, συμμετέχοντας  σε μία Ανοιχτή Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα του Ευαγγελισμού.
·          Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, είναι αδήριτη  ανάγκη η δημιουργία ενός ανεξάρτητου ταξικού  κέντρου αγώνα που θα συνενώνει σε μια κοίτη ποταμού  όλους αυτούς τους αγωνιστικούς χειμάρρους από όλα αυτά τα τμήματα  των εργαζομένων που μάχονται.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
1.      Ουσιαστική και γενναία Χρηματοδότηση των νοσοκομείων
2.      Δημόσια και Δωρεάν Υγεία για όλους
3.      Χαρακτηρισμό των νοσοκομείων ως ανθυγιεινούς  χώρους εργασίας και ένταξη όλων των εργαζομένων στα ΒΑΕ
4.      Την απόσυρση του σχεδίου του νέου Οργανισμού του νοσοκομείου  και την σύνταξη ενός νέου με βάση τις πραγματικές ανάγκες των ασθενών και των υγειονομικών.
5.      Να  μην χαθεί ούτε μια θέση εργασίας και να καλυφθούν οι ελλείψεις με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Κατάργηση των ιδιωτικών συνεργείων/εργολάβων.
6.      Να μην ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο (μισθολόγιο, εφεδρεία, φορολογικό).
7.      Να φύγουν τώρα  ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΤΡΟΪΚΑ,  ΔΝΤ
8.      Να ανατραπεί η  πολιτική της κυβέρνησης  των ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ και των ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΩΝ  και να καταδικαστούν όσοι στήριξαν και θα στηρίξουν αυτές τις αντιλαϊκές πολιτικές.

Ø Συμμετέχουμε όλοι το Σάββατο 15 του Οκτώβρη στη συγκέντρωση στη Πλατεία Συντάγματος στις 18:00.
Ø Συμμετέχουμε όλοι σε κοινή συντονιστική συνέλευση Σωματείων, Επιτροπών Αγώνα την Κυριακή 16 Οκτώβρη στο Πολυτεχνείο 11πμ, που καλεί ο Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων Ιδιωτικού και Δημοσίου τομέα .

Τετάρτη 19/10 προσυγκέντρωση 09:45 στα ΤΕΠ και συγκέντρωση 10:30 στο Μουσείο
 «Ο μόνος αγώνας που χάνεται είναι αυτός που δεν δίνεται»
Επιτροπή Εργαζομένων Ευαγγελισμού

Δεν υπάρχουν σχόλια: