Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

Τοξική ασφυξία


Η τοξική κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν είναι απλά για τα σκουπίδια. Συνιστά μολυσματικό απόβλητο.
Σήπεται, βρωμά και οδηγεί σε κίνδυνο τοξικής ασφυξίας ολόκληρη την ελληνική κοινωνία. Πρέπει να την θάψουμε ή εναλλακτικά να την αποτεφρώσουμε πριν η ζημιά γίνει μη αναστρέψιμη.
Τώρα στοχοποίησε τους εργαζόμενους στην τοπική αυτοδιοίκηση. Τους οδηγεί με το πρόσφατο πολυνομοσχέδιο στην ομαδική απόλυση και εξαγριώνεται επειδή δεν αποδέχονται αδιαμαρτύρητα τη σφαγή. Προσπαθεί ανεπιτυχώς να στρέψει την κοινωνία εναντίον τους, με το επιχείρημα ότι οι πολίτες κινδυνεύουν από τα σκουπίδια που συσσωρεύτηκαν στους δρόμους.
Κι όμως. Ο κ. Λοβέρδος θυμάται τη δημόσια υγεία και κινητοποιεί Μεταξικό νόμο του 1940 μόνον όταν πρόκειται για τους μετανάστες και τους εργαζόμενους. Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις τη γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του, είτε πρόκειται για μολυσματικά προϊόντα που διακινούν ξένες αλυσίδες πολυκαταστημάτων, είτε πρόκειται για οικογένειες που βρίσκονται σε ανεργία και το μόνο που σκέφτονται είναι η ανώδυνη αυτοχειρία.
Δεν θα επιτρέψουμε να εξοντώσουν στους θαλάμους αερίων της ανεργίας χιλιάδες εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση. Θα τους στηρίξουμε δυναμικά και σταθερά.
Εμείς οι ίδιοι, ως υπεύθυνοι πολίτες, θα πάψουμε να κατεβάζουμε τα σκουπίδια μας στους κάδους και θα φροντίσουμε να κινητοποιηθούν οι μηχανισμοί δημόσιας υγείας, ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι επιπτώσεις από τα σκουπίδια που βρίσκονται στους δρόμους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: