Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Η κυβέρνηση των τραπεζιτών έπεσε! Στο εξής θα κυβερνούν οι ίδιοι οι τραπεζίτες


  Δεν θα μπορούσε να υπάρξει καλύτερος σχολιασμός των δηλώσεων του εντολοδόχου πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου –τις οποίες παραθέτουμε σε βίντεο- από την σημερινή γελοιογραφία του Στάθη που υπάρχει στο περιοδικό «Επίκαιρα»: «Η κυβέρνηση των τραπεζιτών έπεσε! Στο εξής θα κυβερνούν οι ίδιοι οι τραπεζίτες».

Το μόνο που ίσως θα έπρεπε να προσθέσουμε είναι τα όσα προκύπτουν από την επίσημη ανακοίνωση της προεδρίας της δημοκρατίας. Εκεί σημειώνεται ότι το έργο της νέας κυβέρνησης είναι η υλοποίηση των αποφάσεων της συνόδου κορυφής της ευρωζώνης της 26ης Οκτωβρίου και η εφαρμογή της οικονομικής πολιτικής που συνδέεται με τις αποφάσεις αυτές.
Είναι φανερό δηλαδή ότι όλα όσα ακουγόταν τις προηγούμενες μέρες ειδικά από την Ν.Δ –ότι δηλαδή θα συμμετάσχει στην συγκυβέρνηση μόνο για να υπογράψει για το «κούρεμα» του δημόσιου χρέους και το νέο δάνειο- είναιπαραμύθια της Χαλιμάς. Ακόμα και από το ίδιο το ανακοινωθέν της Προεδρίας επιβεβαιώνεται ότι πέρα απ’ την ψήφιση αυτών των αποφάσεων η νέα κυβέρνηση θα ψηφίσει και όλα εκείνα τα μέτρα που θα οδηγούν το βιοτικό επίπεδο του εργαζόμενου λαού στα τάρταρα. (Εχουμε αναφερθεί αναλυτικά σε περασμένη ανάρτησή μας).

Επίσης πρέπει να επισημάνουμε ότι στις δηλώσεις Παπαδήμου αλλά και στο ανακοινωθέν της προεδρίας της δημοκρατίας ότι δεν αναφέρεται ρητά πότε προβλέπονται να γίνουν βουλευτικές εκλογές κάτι που μας λέει ότι πιθανόν να μην είναι τόσο προσωρινή αυτή η κυβέρνηση όσο αρχικά είχαν αφήσει να διαφανεί.


http://tsak-giorgis.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: