Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2011

Τι γλώσσα μιλάει ο Παπαδήμος;

«Χρειαζόμαστε κάποιον που να μιλάει ελληνικά, αλλά να μην είναι με την πλευρά των Ελλήνων» ανέφερε στο Reuters αξιωματούχος της ΕΕ. Για μία νέας μορφής αποικιοκρατία κάνει λόγο το πρακτορείο. 

Σε δημοσίευμα του Reuters ενόψει της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής της 23ης Οκτωβρίου επισημαίνεται ότι κερδίζει έδαφος η ιδέα να τεθεί η Ελλάδα υπό εποπτεία, χάνοντας μέρος της εθνικής της κυριαρχίας.

Με βάση την πρόταση αυτή, την οποία χαρακτηρίζει το Reuters ως μία νέα μορφή αποικιοκρατίας, η ολιγομελής ομάδα δράσης της Κομισιόν που βρίσκεται σήμερα στην Αθήνα υπό τον κ. Horst Reichenbach θα διευρυνθεί με εκατοντάδες τεχνοκράτες.

Θα έχουν εκτελεστικές εξουσίες

Η νέα διευρυμένη ομάδα θα αποκτήσει ορισμένες εκτελεστικές αρμοδιότητες και θα έχει τον τελικό λόγο σε διάφορους τομείς όπως για παράδειγμα στις αποκρατικοποιήσεις.

Μάλιστα, στο ίδιο δημοσίευμα υπογραμμίζεται ότι η ΕΕ θα διαμηνύσει στην ελληνική πλευρά τελεσίγραφο: «Ή θα αποκτήσουμε εξουσίες ή δεν θα λάβετε άλλα χρήματα».

«Είναι θέμα εξουσίας» αναφέρει στο Reuters Ευρωπαίος αξιωματούχος. «Θα υπάρξει μεγάλη αντίσταση. Η επίσημη εξουσία δεν θα είναι πλέον στα χέρια τους, οι Έλληνες πρέπει να το δεχθούν αυτό» συμπληρώνει ο ίδιος χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: